Met de kennis van straks

Dit gaat een ander blog worden dan je van mij gewend bent. Geen mooi verhaal met een twist. Deze blog, diep uit het hart, heb ik al een tijd lang willen schrijven, maar de lef ontbrak. Tot nu. lees het, of niet. Je hoeft het niet met me eens te zijn, maar denk er eens over na.
Daar gaan we…

Mondjesmaat komt naar boven dat de maatregelen rond de pandemie niet alleen veel te fors waren, maar ook niets hebben uitgehaald. Er wordt zo links en rechts wat over gesproken en halfslachtige excuses verzonnen onder het mom van: ‘Met de kennis van nu hadden we… bla bla bla’
Wel lieve mensen, die kennis van nu was er in 2020 al!
Artsen, wetenschappers, dansleraren en ander volk zeiden vanaf het begin af aan al dat het niet klopte. Alleen werden die niet uitgenodigd aan tafel bij talkshows, in tegenstelling tot een Marion K. of een Ab O. die avond aan avond hun onheilspellende praatjes konden houden en zo de bevolking in een angstgreep hielden.  Het tegengeluid werd gecensureerd, geridiculiseerd. Artsen kregen hoge boetes of werden gedreigd de licentie te verliezen als ze goed werkende medicijnen uitschreven of terughoudend waren ten opzichte van de nieuwe gen-therapie. Protesterende ‘Wappies’ werden meer dan hardhandig door de politie uit elkaar gedreven. Dat het (gemanipuleerde) virus uit een lab kwam, de mortaliteitsgraad sterk was overdreven. Lockdowns, avondklok, handen stuk wassen en mondkapjes niet hielpen was al snel bekend, maar de media hield de mond, schaarde zich achter het narratief van de overheid en verkondigde eenzijdig het nieuws.

En dan nu ineens: ‘met de kennis van nu’… maar geen excuus naar artsen en wetenschappers die hun nek uitstaken en gefileerd werden door zogenaamd onafhankelijke fact-checkers (waarvan nu blijkt dat ze gesponsord werden vanuit de farmaceutische industrie) en journalisten in de (sociale) media. Geen ‘sorry’ naar ongevaccineerden die naar de rand van de samenleving werden gestigmatiseerd. Geen eerherstel voor de ‘dansleraar’ wiens ‘complottheorieën’ steeds weer uitkomen. Geen ‘het spijt me’ of ruime vergoedingen naar ondernemers die hun bedrijf kapot zagen gaan. Geen ‘met oprechte deelneming’ naar de familie die niet bij het overlijden van hun geliefden mochten zijn. Eenzame ouderen, depressieve jongeren, bang gemaakte schoolkinderen en een samenleving die tegenover elkaar werd gezet zoeken het maar uit.

Een grote schande en met de kennis van straks kan ik nu al zeggen dat als de beerput rond de niet-werkende en onveilige injecties geopend wordt, de hele wereld in shock zal zijn.
Dat de stikstofhoax bedoeld is om bouwterreinen te genereren en vrijheden in te perken.
Dat de waarheid achter de oorlog in Oekraïne net iets anders in elkaar steekt dan verteld.
Nee, deze verhalen komen niet in de media. Wetenschappers en onderzoeksjournalisten met een andere visie worden ook nu weer verbannen, want er mag maar één verhaal verteld worden. Gelukkig worden er steeds meer mensen wakker en doorzien het bedrog. Want de waarheid is niet tegen te houden.

Het is tijd om samen op te staan. Ons niet meer laten polariseren. Niet meer zwart tegen blank, homo tegen hetero, west tegen oost. Platteland tegen stad. Schapie tegen wappie.
We zijn allemaal één. We hebben elkaar allemaal nodig. We moeten ons niet meer laten leiden door het verdeel en heers principe, want daar spint (buiten de machthebbers) niemand goed garen bij.
We moeten luisteren naar elkaar. En dan mag je best een andere mening hebben, maar houdt respect en omarm elkaar. Want er is maar één mensheid.

Advertentie

8 gedachtes over “Met de kennis van straks

 1. Helemaal top dat je de angst los laat en schrijft wat je op je hart hebt!
  En ik ben het volkomen met je eens, maar dat zal je niet verbazen.

  Geld is macht, en macht is ten allen tijde corrupt. *verder zwijg ik maar om jouw blog niet te vullen met mijn jeweetwel 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Met dat laatste ben ik het in elk geval eens. We moeten luisteren naar elkaar.
  Dat geldt minstens even sterk voor de politiek waarvan je toch steeds het idee krijgt dat ze, onder het mom van goed overleg, ondertussen bezig zijn met machtsvorming. Wat er uit de evaluaties komt, daar durf ik niet op vooruit te lopen. Eerst maar onderzoeken en als dat keiharde conclusies oplevert dan moet dat consequenties hebben.

  Geliked door 1 persoon

 3. Natuurlijk moet/mag jij schrijven wat jij wil, nu nog wel tenminste. Ik zal er niet raar van opkijken dat ook daarin straks door de overheid een regel voor wordt ingesteld. Tja Hanneke ik weet dat jij niet van de inentingen tegen de corona was/bent, jij weet ook dat ik daar geen problemen mee had en toch houden we van elkaar, en inderdaad, dat zouden meer mensen moeten doen!

  Geliked door 2 people

 4. Mooi dat je dit nu wel durft te schrijven! En ook dat we van elkaar weten dat we er anders overdenken. Maar het neemt niet weg, je bent en blijft mijn lieve zusje!

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s