De Robosucker

Wauw, mijn laatste blog is zeker niet onopgemerkt gebleven. Werkelijk honderden reacties heb ik gekregen op de strijkapp. Lezers raakten echt geïnspireerd, wilden de uitdaging ook wel eens aangaan. Er ontstonden spontaan strijkkwartetten en grotere groepen strijkgekkies die zich enthousiast op de strijkapp abonneerden.
Ook kreeg ik talloze berichten van volgers die mij hun strijkwerk wekelijks wel wilden brengen, zodat ik nog eens extra kon trainen voor een nieuw record. Helaas kan ik daar niet aan beginnen, uiteindelijk is de strijkapp bedoelt om je eigen vaardigheden te trainen. Je laat je buurman tenslotte ook niet op jouw Strava-account rondfietsen. Maar toch lief dat ze aan mij dachten.
Ook viel het woord ‘influencer’. In eerste instantie dacht ik dat het om een soort griep ging, maar het blijkt dat je als influencer spullen krijgt toegestuurd om die zo leuk mogelijk te becommentariëren, zodat je volgers ze eensgezind gaan kopen. Zo werd ik begin deze week benaderd door firma X om hun Robosucker eens te proberen en daar een blog aan te wijden. Uiteraard was ik daartoe bereid en de volgende morgen stond het apparaat voor de deur.
De Robosucker is een grote damschijf die rondjes door je huis schuifelt en ondertussen de boel zuigt.
Klonk goed. Want terwijl ik aan mijn strijk-skills werk, wordt mijn huis brandschoon. Het installeren duurde even, maar uiteindelijk kwam het apparaat in beweging.
Ik moet zeggen dat ik het maar een raar ding vond. Het volgde geen logische route, scharrelde wat door de woonkamer en ik vroeg me af of hij wel overal kwam. De hoeken sloeg die gemakshalve over (maar eerlijk gezegd doe ik dat zelf ook). Verder zat ie iedere keer vast onder de bank, een kast en de salontafel, waar vandaan ik hem steeds weer moest bevrijden. Ook werd de hond er nogal gestrest van en ik ben bang dat hij de hamster opgevreten heeft, want die is al een paar dagen spoorloos.
Tijdwinst bracht het me zeker niet, want ik heb hem drie uur onafgebroken in de gaten gehouden. Je hebt toch een vreemde in huis die tussen je spullen loopt te rommelen.
Gister vroeg de firma X of ik al een review heb geschreven. Ik heb ze maar gezegd dat mijn laptop kapot is gegaan en zodoende niets kon beginnen. Vandaag werd een nieuwe geleverd ‘zodat u uw onze Robosucker van harte aan kunt bevelen’.
Ik ben er nog niet over uit, maar weet wel dat een carrière als influencer bepaald zuigt en waarschijnlijk na deze blog alweer ten einde is.

8 gedachtes over “De Robosucker

 1. Zolang jij niet je naam gaat wijzigen naar iets dat met een F begint, dat 1 van de noordelijkste provincies tot op het bot beledigt, mag jij van mij infloeensen zoveel je wilt 🙃

 2. Ik volg er een paar, dus als jij dat gaat doen, ga ik jou zeker ook volgen. Heb je wel een goede vlogcamera? Mag je ook wel eens bij dat bedrijf aankaarten dan. Ik vind het wel leuk hoor, als het maar niet te lange vlogs worden want dat trek ik niet. Maar goed, geen kortingscode met jouw naam erin voor die zuigrobot dus? Jammer…

 3. Hahaha! Bij mijn broer heet-ie Henk en als ik op visite kom, heeft-ie z’n werk er net op zitten. De robocop, hè? Wij voorzien problemen tussen onze hond en een “Henk.” Ben blij te lezen over jouw belevenissen die ons bespaard blijven (-:

 4. Ik volg je ook wel als je geen influencer bent hoor.
  Verder volg ik die figuren niet. Dat is toch meer iets voor pubers of mensen die daar graag voor doorgaan.
  Mijn zoon heeft ook zo’n zuigschijf. Hij hobbelt overal tussendoor zonder enig plan en dat gaat op zo’n manier dat er dagelijks nog menig hoopje kattenhaar ligt te wachten om aan de beurt te komen. Handig he Pa? Riep hij. En dan is het zo lullig om te zeggen dat ie beter kan sparen dan al die hebbedingetjes te verzamelen. Op mijn verjaardag kreeg ik zo’n elektrische sapmaker die ik nooit gebruik. En zo voort.
  Zouden ze geen apparaat kunnen uitvinden die het covidvirus definitief opzuigt? Dan hebben we tenminste wat.

  • Hey Plato, wat fijn weer wat van je te horen.
   Tja al die gadgets. Alsof we al die jaren niet zonder konden!
   Een virus-zuiger is er al, een luchtzuiveraar die virussen uit de lucht haalt. Moet de regering natuurlijk wel even duidelijk zijn over aerosolen…

Zeg het maar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s