De laatste week van het jaar

De week tussen kerst en oud en nieuw is misschien wel de fijnste van het jaar.
De hectiek van de feestdagen is voorbij en de gekte van de jaarwisseling moet nog komen.
De zaak is gesloten en ik heb allerlei vage plannen die te maken hebben met het uitmesten van het huis, maar waar nog absoluut niets van terecht is gekomen.
Een week waarin we stil lijken te zijn gezet tussen verleden en toekomst. Waarin door de media veel wordt teruggekeken op het afgelopen jaar.
Ook bij mij dwalen de gedachten onvermijdelijk terug.
We hebben fijne reisjes gemaakt, naar Ameland in het voorjaar en in de zomer reden we door Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk en Hongarije. En niet te vergeten de ontspannen week op Cyprus met Mojo in oktober.
We kunnen terugzien op de geboorte van Vesper, de derde dochter van Zoon en Schoon en de zwangerschap van San, allebei een onverwacht, maar welkom cadeautje van de Schepper. Het jaar waarin we na 34 jaar weer met ons tweetjes onder een dak wonen en het nog wonderwel bevalt ook!
Maar het was ook een jaar waarin verdrietige en zorgelijke dingen gebeurden. Dingen die hun schaduw vooruit werpen.

De kalender is bijna volgekrabbeld. De nieuwe hangt al aan de muur. Nog bijna ongeschreven en wit als versgevallen sneeuw.
Het duurt niet lang meer of de eerste voetstappen zullen het sneeuwdek verstoren en  hun verschillende indrukken achterlaten op weg naar weer een nieuw jaar.
Ik wens jullie lichte voetstappen. Danspassen. En bij zware stappen of slepende tred, de voetstappen van iemand die dicht naast je met je meeloopt.

 

Advertenties

12 gedachtes over “De laatste week van het jaar

 1. Tussen de regels staat zoveel meer dan in zwart op wit…

  weet je…. waar wij ons aan mogen vasthouden is Zijn belofte, Zijn liefde en daaruit hoop putten en vertrouwen dat op de echt nodige momenten Hij niet naast ons zal lopen maar ons zal dragen.

 2. Lieve hartsvriendin.
  Prachtig verwoord Han, wat een jaar 2017 en nu op naar het volgend, 2018 .God weet wat die brengt..
  Zullen wel het weer over ons heen laten komen?
  Net als al die jaren die achter ons liggen?
  Soms ging het niet goed , dan weer genieten,
  Blij zijn verdrietig .Ach elke dag is er weer 1
  Wij blijven vriendinnen dit hele jaar Door dik en dun .oké. ? Op naar je volgende verhaal.Heerlijk Nu eerst dit jaar uit knallen.
  liefs Cnossie.

 3. Mooi Hanneke! Ook binnen de broers en zussen groep zijn er gebeurtenissen waar we blij van worden en waarover we ons ook heel veel zorgen maken. Fijn dat we dit ook samen mogen en kunnen dragen. Heel veel liefs van je “grote ” zus!

 4. Mooi logje Hanneke.. Je bent een gezegend mens! En ja, overal gebeurt of gaat wel iets gebeuren wat je niet in de hand hebt hè.. 2018 is echt een ongeschreven blad. Fijne jaarwisseling en geniet maar lekker van het met zijn tweetjes zijn! ❤

 5. Mooi geschreven meis! En ja in elk jaar en elk mens zijn/haar leven beleeft men pieken en dalen. Dan is het fijn dat er altijd iemand met je meeloopt!

 6. Ik hoop dat 2018 minstens zo mooi wordt als 2017!
  Gelukkig nieuwjaar en al wat wenselijk is. Voor jou en allen die je lief zijn ♥

Zeg het maar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s