SAAR

Vandaag viel de SAAR op de mat.
Een tijdschrift voor de vrouw van ‘50+ maar nog lang niet dood’ aldus de redactie
Echt iets voor mij, dacht ik, want hoewel ik de vijftig-grens al zes jaar ben gepasseerd, mijn haar steeds witter wordt, de rimpels steeds duidelijker zichtbaar en inmiddels zeven kleinkinderen de mijne kan noemen, voel ik me nog steeds geen echte Sara.
50 is het nieuwe 40, zeg maar. En dat wil ik graag geloven.
Tot ik vanmiddag de SAAR las.
Want de vrouw van 50+ zit vandaag de dag op T.inder, heeft spannende dates, een interessante 16 uur per dag job en is niet te beroerd haar p.unani open en bloot op tafel te leggen. Dat laatste figuurlijk gesproken dan.
Nee dan ik. Voor mij geen spannende dates via T.inder, want al 37 samen met mijn oerdegelijke, zeer voorspelbare verzekeringsman. Al 32 jaar in-between-jobs. Betaalde jobs dan, want werk zat. En over mijn vrouwelijkheid wil ik het helemaal niet hebben. Als er dan ook nog een artikel in staat waarin mannen uitleggen waarom ze absoluut geen relatie met een 50+ vrouw willen, krijg ik van pure ergernis een mega-opvlieger.
Dankzij SAAR voel ik me oud. Stokoud. Hoog bejaard. Uitgerangeerd. Rijp voor de sloop.
Net als het blad. Weg ermee.
Dan maar de Plus, want dankzij de reclames voor discreet incontinentiemateriaal, comfortabele sta-op-stoelen, snelwerkende gewrichtspijnencrèmes en vrolijke rollators, voel ik me weer heerlijk jong.
Of beter nog: doe mij maar de Donald Duck: 65+ en nog lang niet dood.

Advertenties

9 gedachtes over “SAAR

 1. Jeeeeeeeeejjjjjj daaarrrr is ze weerrrrr…………

  haha ja gauw weg met die zooi op veel te duur papier enzo…. die lui weten echt niet waarover ze het hebben, wordt vast volgekakt door onnozele 20-ers ofzo

  nog een paar dagen en dan ga ik ook de 50+ grens over, ach precies op de helft, so what?

  leeftijd is net als gewicht, niets meer en niets minder dan een paar cijfertjes.

 2. Tja. Toevallig zag ik dit blad gisteren voor het eerst. In het tijdschriftenvak bij de super. De opmerking op de voorkant, dat 50+ mannen geen 50+ vrouwen “willen doen” (getver) deed me resoluut naar het schap met de emmertjes lopen. Nee, dat blad hoef ik niet eens in te kijken.

 3. Zoals jij het beschrijft.. ik lig hier dubbel! De duvel is oud hoor! Als ik het kan.. kun jij het ook, gewoon lekker leven en genieten van alles wat er om je heen gebeurt!
  Heb je gemist meissie.. dus welkom terug! Bloggen is en blijft leuk en nu je je FB aan de wilgen hebt gehangen heb je vast wel weer een beetje meer tijd. Dikke smuffel!!!

 4. Ik heb een schurfthekel aan “doelgroepleesbladen.” Zoals daar zijn: de Margriet, Libelle, Vitaal (voor ouwe lullen en trutten) en zo kan ik nog wel een dag of zes doorgaan. Ik wil gewoon nergens bij horen!
  Leuk dat je weer blogt!

Zeg het maar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s