Jack

Jack was dood.
En dat was onverwacht.
Zijn kinderen hadden de fitte zestiger gevonden, nadat hun stiefmoeder hen ongerust had opgebeld.
Jack zou een lang weekend met vrienden in de Ardennen gaan mountainbiken, maar was daarvan niet teruggekeerd. Bij navraag bleken de vrienden niets van zo’n uitstapje te weten. Uiteindelijk werd Jack op het vakantiepark gevonden, waar hij en zijn tweede vrouw Greta een huisje hadden. Uit niets bleek dat er een misdrijf was gepleegd en de plaatselijke arts kwam tot de conclusie dat Meneer de Jong een natuurlijke dood was gestorven.
De kinderen brachten het trieste nieuws aan de tweede mevrouw de Jong. Ze besloten daarbij maar niet te vermelden dat de politie aanwijzingen had gevonden dat Jack niet alleen was geweest, maar bezoek had gehad van een dame. Ervan uitgaande dat de lipstick die op een wijnglas was gevonden, niet van de dode zelf was geweest.
De weduwe was ontroostbaar en vrienden merkten op dat het lot haar beslist ongunstig gestemd was, omdat dit nu al de derde echtgenoot was die voortijdig het leven liet. Gelukkig bleef ze niet onbemiddeld achter en Jacks kinderen beloofden plechtig haar in hun leven te blijven betrekken.
Toch besloot Greta naar de andere kant van het land te vertrekken. Het gat dat Jack achtergelaten had was te groot. En alles in het huis herinnerde haar aan de man, die ze zo innig had liefgehad.
In haar nieuwe woonplaats vond ze opnieuw de liefde, die iedereen haar zo gunde.
En als de kinderen dachten dat hij hen ergens bekend voorkwam, had dat zomaar waar kunnen zijn.
Maar ja, wie herkende in die man nu de arts, die de dood van Jack als natuurlijk had afgedaan, terwijl hij duidelijk het gaatje van de injectienaald herkende, dat de zwarte weduwe achtergelaten had?

geschreven voor WE-300 Waarnemen

Advertenties

20 gedachtes over “Jack

 1. Pingback: WE-300 voor januari 2015 | Platoonline

 2. Tja, de één zijn dood de ander zijn brood, hoeveel slachtoffers zullen deze dame en de waarnemend arts samen nog gaan maken? En alle mannen hadden natuurlijk een goed pensioen……., Mijn gedachten gaan uit naar de nabestaanden.

 3. Dus de vrouw had de arts achter de hand om haar zoveelste buit binnen te halen. Hij mag zelf ook wel oppassen.
  Ook weten wij nu meer dan Jacks kinderen, hoewel deze dan weer de lipstick hebben verzwegen.
  Eigenlijk deugt niemand in dit verhaal. En tenslotte haalt de schrijfster zelf de spanning een beetje weg door het plot prijs te geven.
  Plato blijft achter met de prangende gedachte dat hij toch maar beter vrijgezel kan blijven.

 4. Jouw verhaal doet aan klantenbinding, want het zette mij aan om het nog een keer te lezen. Daar hou ik niet zo van, maar omdat het me Intrigeerde deed ik het toch maar.
  Ja… en toen viel het muntje. Een moordverhaal in dubbele betekenis. En dat in 300 woorden. Leuk!

Zeg het maar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s