De wet van de luier

Wat een ophef ineens over de zogenaamde luierwet.
Een onzinnig wetsvoorstel dat er voor moet zorgen dat iedere bewoner van een verzorgingstehuis minstens een keer per dag gewassen wordt en na een ‘ongelukje’ recht heeft op een schone luier.
Net alsof de verzorgenden dat niet vanzelf doen.
Kom op zeg Hoge Heren uit Den Haag, neem eens een kijkje in zo’n tehuis en je zult zien dat de meiden en jongens van de zorg hun benen uit het lijf hollen om die ongelukjes zo snel mogelijk te verhelpen. Helaas is er zo gekort op de zorg, dat er veel te weinig van die benen zijn en de bewoners wat langer op een schone luier moeten wachten.
Misschien zou daar een wet voor moeten komen: Het recht voor iedere bewoner van een verzorgingstehuis op voldoende personeel.

Advertenties

21 gedachtes over “De wet van de luier

 1. Helemaal gelijk Hanneke… zou er nou niemand een ouder of ander familielid in zo’n huis hebben wonen zodat ze het zelf meemaken als ze er op bezoek geaan… ik kan het niet geloven!

 2. de mensen die dit beslissen moesten maar een voelen , hoe het is om een hele dag in een poepluier te liggen ik vind het heel erg

 3. Ik durf te wedden dat als deze wet niet verzonnen was, uitgewerkt, ingediend, gelezen en er niet over gestemd was, die extra benen al lang rond gelopen hadden.
  Geld verspilling noem ik dit!! Het geld had zo veel beter gebruikt kunnen worden!!!

 4. Ik vind het zó bezopen! Mijn vriendin loopt zich de blaren onder voeten, gaat regelmatig op haar vrije dag even bij een zieke bewoonster langs, en dan vertellen er bobo’s hoe zorgverleners moeten werken. Gewoonweg denigrerend ;-(
  Fijn weekend, Hanneke
  Liefs Kakel

 5. het ligt altijd aan de ander en dus zeker niet aan de politiek, die doet haar uiterste best de ontstane gaten te vullen met onzinregelgeving. Mocht je dit als cynisch ervaren? Gelijk heb je.

 6. Helemaal mee eens! Ik heb diep respect voor alle verzorgers en vrijwilligers die hun werk zo goed doen en dan zo’n uitspraak van de politiek, hoe kortzichtig!
  Groetje, Henny Breedijk.

 7. Ik vind het wel terecht dat dit nu wordt vastgelegd. Dan moéten er wel mensen bij komen, want helaas hoor ik wel verhalen van mensen die de hele dag vies blijven rondlopen niet gewassen worden door gebrek aan menskracht. Daar moet echt een eind aan komen.

 8. Helemaal eens Hanneke. Het is misschien terecht dat dit ergens wordt vastgelegd, maar tegelijkertijd een aanfluiting dat we het hier over moeten hebben. Nederland is wel naar een bedenkelijk niveau aan het afzakken.

 9. Hulkinnetje werkt in de thuiszorg en stuit ook steeds op problemen van deze aard.
  Aan de andere kant de enorme verspilling aan materiaal als er iemand is overleden.
  Het zou heel goed zijn als een verzorgende de politiek in ging! ! !

Zeg het maar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s