Ik ben niet zo’n keukenprinses.
Niet dat het niet te eten is, o nee, ik kan best lekker koken. Alleen gaat het nogal eens mis.
Neem gister bijvoorbeeld.
We aten oerhollands. Rodekool, gekookte aardappels en een balletje gehakt.
Al snel rook het wat branderig in de keuken: de kool was ietwat donker geworden. Snel ging ik er met de houten lepel doorheen en er was niets meer van te merken. De groente was van de brandstapel gered.
Ik ging tafeldekken, maar toen rook het wel héél erg branderig in de keuken: de aardappels waren droog gekookt en lagen zwartgeblakerd in de pan.
Snel haalde ik de pan met inhoud van het gas -waarbij ik mijn vingers nog licht verbrandde- en plaatste die op een plastic snijplank om te kijken of er nog iets te redden viel. Dat viel mee. Van de meeste piepers kon ik de zwarte schil afschrapen en ze zagen er weer goudgeel uit.
Toch hing er nog een ander, ondefinieerbaar vies luchtje in de keuken. Ik merkte pas wat het was toen ik de aangebrande pan van het snijplankje wilden halen: pan en snijplank waren aan elkaar vast gesmolten.
Niets meer aan te redden.
Nu moet ik een nieuwe pan en snijplank kopen.
En eigenlijk vind ik dat zonde van het geld.
Daar hadden we vast lekker van uit eten kunnen gaan.
Oh wat zonde,misschien het plastic van de pan smelten in de oven of omgekeerd op het gas,is het echt niet te redden?
Tjonge ik heb eens een plastic magnetron schaal per ongeluk op het gascomfor gezet en ja die stond nog zachtjes aan,ook geen succes.Gelukkig was die pit los te koop.
LikeLike
Het zou een blog van mij kunnen zijn;)En hoe beter ik mijn best doe ,hoe meer er mis gaat.
LikeLike
Conclusie….. uit eten is goedkoper 🙂
Tip
Volgende keer de pan met aangebrande aardappelen in een laagje koud water houden en de aardappelen laten los van de bodem. Dan kan je de zwarte stukken er makkeijker afsnijden . Is er nog meer te redden en je snijplank blijft heel! Dat weet ik uit ervaring… En de aardappels smaken niet aangebrand.
LikeLike
Bekijk het positief…. Het balletje gehakt is gewoon HELEMAAL GOED GEGAAN👍TOP HAN❗
p.s. Tip van je eigen keukenboer.. vraag voor je verjaardag een STOOMOVEN (aanbranden is dan verleden tijd :-))
LikeLike
Haha! Oh…sorry, bedoel ik. Waar was je hoofd? Had je die ’s ochtends op je nachtkastje laten liggen? Nou ja, gelukkig zal mij zoiets nóóit overkomen. Ahum 😉
Het levert je wel een heel leuk blog op, moet je maar denken.
Liefs Kakel ❤
LikeLike
Oh wat een heerlijk verslag van Hanneke Pechvogel! Ik ben ook niet zo’n geweldige kok hoor, maar de laatste keer dat ik iets heb laten aanbranden kan ik me echt niet meer herinneren ;-).
LikeLike
Het komt me iedere week wel een keer voor, maar zo erg als nu……Nooit!
LikeLike
Hahaha, ik zie het zó voor me 🙂 In dit opzicht lijken we dus totaal niet op elkaar!
LikeLike
Dit was wel een heel sterk staaltje mismanagement, Hanneke. Zat je met je hoofd in een boek of in de rosé? Ik heb ook wel eens verbrande piepers maar zo erg… 🙂
LikeLike
hahaha, het was niet echt een geslaagde kooksessie dus…
LikeLike
het was een opvlieger en dan denk je even nergens aan, gelukkig is je reuk orgaan nog goed in orde.
LikeLike
Gossie niet heel handig. Maar wel leuk om te lezen. Tja, geen mooier vermaak dan leedvermaak. 😉
LikeLike
Ik zit hier met een brede grijns op mijn gezicht. Het is wel zonde van plank en pan…
LikeLike
Zou mij zo kunnen overkomen haha, zo’n dag moet je gewoon even de afhaal chinees bestellen ‘)
LikeLike
ps gooi het ook op de overgang joh 😉
LikeLike
Een ongelukje komt nooit alleen hé 🙂 Nou ja, het is wel weer een reden om eens lekker te shoppen, want ja, je moet je eerst orienteren natuurlijk 😀
LikeLike
Het was die dag duidelijk de wet van die verdraaide Murphy. ;-(
En, heb je al een nieuwe plank/pan?
LikeLike
Nee, vergeet het iedere keer te kopen! 😀
LikeLike