Herrie in de keuken

Ik ben niet zo’n keukenprinses.
Niet dat het niet te eten is, o nee, ik kan best lekker koken. Alleen gaat het nogal eens mis.
Neem gister bijvoorbeeld.
We aten oerhollands. Rodekool, gekookte aardappels en een balletje gehakt.
Al snel rook het wat branderig in de keuken: de kool was ietwat donker geworden. Snel ging ik er met de houten lepel doorheen en er was niets meer van te merken. De groente was van de brandstapel gered.
Ik ging tafeldekken, maar toen rook het wel héél erg branderig in de keuken: de aardappels waren droog gekookt en lagen zwartgeblakerd in de pan.
Snel haalde ik de pan met inhoud van het gas -waarbij ik mijn vingers nog licht verbrandde- en plaatste die op een plastic snijplank om te kijken of er nog iets te redden viel. Dat viel mee. Van de meeste piepers kon ik de zwarte schil afschrapen en ze zagen er weer goudgeel uit.
Toch hing er nog een ander, ondefinieerbaar vies luchtje in de keuken. Ik merkte pas wat het was toen ik de aangebrande pan van het snijplankje wilden halen: pan en snijplank waren aan elkaar vast gesmolten.
Niets meer aan te redden.
Nu moet ik een nieuwe pan en snijplank kopen.
En eigenlijk vind ik dat zonde van het geld.
Daar hadden we vast lekker van uit eten kunnen gaan.

18 gedachtes over “Herrie in de keuken

  1. Oh wat zonde,misschien het plastic van de pan smelten in de oven of omgekeerd op het gas,is het echt niet te redden?

    Tjonge ik heb eens een plastic magnetron schaal per ongeluk op het gascomfor gezet en ja die stond nog zachtjes aan,ook geen succes.Gelukkig was die pit los te koop.

    Like

  2. Conclusie….. uit eten is goedkoper 🙂
    Tip
    Volgende keer de pan met aangebrande aardappelen in een laagje koud water houden en de aardappelen laten los van de bodem. Dan kan je de zwarte stukken er makkeijker afsnijden . Is er nog meer te redden en je snijplank blijft heel! Dat weet ik uit ervaring… En de aardappels smaken niet aangebrand.

    Like

  3. Bekijk het positief…. Het balletje gehakt is gewoon HELEMAAL GOED GEGAAN👍TOP HAN❗
    p.s. Tip van je eigen keukenboer.. vraag voor je verjaardag een STOOMOVEN (aanbranden is dan verleden tijd :-))

    Like

  4. Haha! Oh…sorry, bedoel ik. Waar was je hoofd? Had je die ’s ochtends op je nachtkastje laten liggen? Nou ja, gelukkig zal mij zoiets nóóit overkomen. Ahum 😉
    Het levert je wel een heel leuk blog op, moet je maar denken.
    Liefs Kakel ❤

    Like

  5. Oh wat een heerlijk verslag van Hanneke Pechvogel! Ik ben ook niet zo’n geweldige kok hoor, maar de laatste keer dat ik iets heb laten aanbranden kan ik me echt niet meer herinneren ;-).

    Like

Geef een reactie op hanneke Reactie annuleren