Het vaccin

Xiao Ming masseerde zijn pijnlijke nek. Hij had de afgelopen nachten bijna niet geslapen, maar het was de moeite waard geweest. Eindelijk waren alle uitslagen van de experimenten binnen en het middel bleek succesvol te zijn.
De afgelopen jaren was de bioloog onafgebroken en in het diepste geheim bezig geweest met het ontwikkelen van het vaccin.
Bij toeval had hij vijf jaar geleden het vrije-keuze-gen ontdekt. Ook wel het nee-gen genoemd. Ming was op zoek gegaan naar een stof die dat nee-gen zou neutraliseren of zelfs positief zou omkeren.
Drie jaar later had hij een eiwit gevonden dat voor die ommezwaai zou zorgen. Hij ontwikkelde daaruit een vaccin dat hij op muizen testte.
Later bleek dat het onontkoombaar was er mensen voor te gebruiken.
Vanwege het Chinese één-kind-beleid had hij onbeperkt toegang tot een groot aantal personen. De weeshuizen lagen vol met achtergelaten tweelingen en Ming had er een tiental geschikt gevonden. Bij de ene helft van de eeneiige tweeling werd het vaccin toegediend, terwijl zijn of haar broer of zus dat niet kreeg.
Rond de zogenaamde nee-fase van de peuters, bleek al snel dat de gevaccineerde peuter meegaand was terwijl de ander koppig overal nee op zei.
Ook proeven op opstandige pubers gaven een positief beeld. De pubers werden gehoorzaam en meegaand en leverden totaal geen problemen op.
Ming draaide zijn fauteuil naar het raam en keek vanaf zijn kantoor op de veertigste etage uit over de stad Bejing.
Hij glimlachte tevreden. Binnen korte tijd zou hij heersen over deze metropool, over dit land en uiteindelijk over de hele wereld. Hij zou het vaccin toevoegen aan de bestaande inentingen. Het was zelfs mogelijk het in een gas verstoppen om zo de wereldbevolking te vaccineren.
Zonder dissidenten en met alleen maar jaknikkers om zich heen, zou hij de absolute macht hebben.

Geschreven voor WE-300 Jagen, waarbij ik de vrijheid heb genomen het woord om te vormen tot ‘het ja-gen’

Advertenties

27 gedachtes over “Het vaccin

 1. Pingback: Alweer een nieuwe WE-300 | Platoonline

 2. Een wrang wereldbeeld dat we vermoedelijk niet eens meer herkennen als we zijn ingespoten. Zoals dat nu al het geval is met het pro-kapitalistische stelsel, dat slim van het aanwezige ego gebruik maakt.
  Het leven zonder dissidenten is, na het voorgaande verhaal, voldoende als afsluiter. Dat van die jaknikkers is net even teveel.
  Maar verder… mooi indringend neergezet, Hanneke. Het stuk onderstreept je schrijftalent.

 3. Hoe verzin je het Hanneke, je hebt wel fantasie, geweldig!
  Een akelig idee eigenlijk, als je er over nadenkt, allemaal ja-knikkers!
  Maar…. mag ik het af en toe een dagje lenen? zou best van pas komen met die 16-jarige zoon van mij!! 🙂

 4. Hoe krijg je het weer voor elkaar om een gen uit jagen te vissen?
  Van je ongebreidelde schrijftalent met die gloeiende, gloeiende, fantasieradertjes in je hoofd, sta ik iedere keer weer versteld.
  P R A C H T I GE
  W E

 5. wat weer een super verhaal, talend doe er toch wat meer mee mens.Je zal een 4ling krijgen, en allemaal meegaand. Ben trots op je vriendin.

 6. Daar moet je op komen om deze WE met het Ja-Gen in te vullen geweldig ingeving !
  Het verhaal doet me denken aan een wrede documentaire die voor jaren terug gedraaid was om de waarheid te onthullen over de weeshuizen in China en het 1 kind beleid, de cameraploeg mocht niet betrapt worden en de beelden komen me weer hoog,een babytje in een donkere kamer aan haar lot overgelaten,geen verzorging,geen eten geen drinken men meldde aan het eind dat het babytje/meisje was overleden, hoe wreed kan een mens zij 😦

Zeg het maar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s