HIERRRRR!!!!!!!!

Al een paar weken ga ik met Rizzo naar de puppycursus.
Het is niet het braafste meisje van de klas, wat wil je ook als je als tamelijk ongehoorzame terriër tussen  van nature goedluisterende golden retrievers zit.  Toch heeft ze al aardig wat geleerd.
Het commando ‘hier’ bijvoorbeeld. Binnenshuis een tien, in de tuin een acht, maar loslopend een dikke onvoldoende.
Wij wonen op de Veluwe, dicht bij bos en hei. Wat is er mooier voor een hond dan uren over de hei te zwerven met je baas aan je zijde? Niets zou je zeggen. Toch denkt Rizzo daar heel anders over: het vrouwtje is wel leuk en de snoepjes in de zak houden de pup aardig op het rechte pad, maar komt er een ander creatuur (mens of dier) in beeld, dan is ze alles spoorslags vergeten en kan ik HIERRRRRRRRR!!!! roepen tot mijn broek er van af zakt. Geen pretje dus met een hondje dat net zo groot is als een doorsnee konijn en bovendien een schutkleur heeft. Die vind je gewoon niet meer terug. Nee, dan is het fijner om met kleinhond Beagle naar de hei te gaan. Die heeft welliswaar het nadeel dat ze loeit als een sirene, maar je hoort en ziet haar tenminste wel. Bovendien is Beagle het slimste meisje van de klas, wat betreft het commando ‘hier’. Ook al speelt ze met een andere hond, één keer HIERRRR en daar komt ze aan gerend. Het geeft me een heerlijk gevoel van macht en ik gebruik het regelmatig, gewoon omdat het zo leuk is.
Ook vanochtend ging het perfect ik had de laatste R nog niet uitgesproken of Beagle zat al naast me, hunkerend naar de beloning.
Totdat ik haar zomaar kwijt was, in een fractie van een seconde was ze verdwenen.
‘Oh kak!’ zei ik, want je eigen hond kwijt raken is niet leuk, maar die van een ander vreselijk.
Ik roepen en roepen, maar geen Beagle.
In de verte hoorde ik geblaf, maar niet het karakteristieke geloei van Beagle de Beagle. Er toch maar heen gelopen en ja hoor, daar lag ze te stoeien met twee andere honden.
Opgelucht haalde ik adem en mijn hartslag daalde weer naar een acceptabel ritme.
Beagle kwam vrolijk kwispelend op me af gehuppeld, ze had me waarschijnlijk niet eens gemist.
Ik besloot dat het tijd was om naar huis te gaan en zette de tegenstribbelende hond in de achterbak.
Terwijl ik wegreed, sprak ik mijn kleinhond nog even vermanend toe.
‘Beagle, dit moet je nooit meer doen, want daar krijgt oma grijze haren van.’
‘Woef.’ klonk het  deemoedig uit de achterbak.
Even later trok de zure lucht van een hondenscheet door de auto en kreeg ik het idee dat ze er gewoon schijt aan had.

Advertenties

19 gedachtes over “HIERRRRR!!!!!!!!

 1. Hahaha, ja wat kan haar die ‘oma’ nou schelen! 😉
  Ach joh, nog even een paar maandjes geduld, dat moet toch wel goedkomen? Je hebt 5 kids goed opgevoed, zou het dan met zo’n klein hondje niet lukken?

 2. Sorry, oma, dat ik je zo heb laten schrikken. Maar het was wel gezellig hè?
  Kom je gauw een keer weer? Misschien mag Rizzo wel weer een keer mee naar de hei als ik erbij ben. Dan kan ik laten zien hoe het moet.
  High-five en een hele dikke lik,

  XX Beagle

 3. Ja dat is herkenbaar, onze laatste hond als je die meenam naar het strand in Schevingen liep ie als we hem los lieten achter elke hond aan en kon je hem als het tegenzat bij Kijkduin gaan halen.
  In huis ging het inderdaad goed maar buiten met andere honden was alles vergeten dus toch maar aan de lijn, het was niet anders.

 4. Jij schrijft zo goed dat ik, terwijl ik zat te lezen, die zure scheet duidelijk kon ruiken. Ik dacht: verdorie ben ik nou zo rijp voor suggestie? Maar nee, het was de kat die ook een duit in het zakje deed maar er blijkens zijn trage oogopslag niet voor wilde uitkomen.

 5. Haha, bedankt, ik kan de scheet hier ook ruiken! Wees blij dat Rizzo in huis nog naar je luistert. Het enige waar Bella naar luistert is het geluid van etensbrokjes 😦 Maar ja van een konijn kan je ook niet al teveel verwachten. Hopelijk houden de ondeugden je nog lang bezig, des te meer vermakelijke blogs ons te wachten staan!

Zeg het maar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s