Een hartenwens

Stel je voor: je mag een hartenwens doen.
Wat zal dat dan zijn? Een wereldreis? Een huisje in Frankrijk? Een boot?
Afgelopen kerst mochten de bewoners van ‘mijn’ verzorgingstehuis zo’n hartenwens doen. Hij moest wel uitvoerbaar zijn natuurlijk, want een reis naar de maan zat er bijvoorbeeld niet in.
Er kwam een diversiteit aan wensen binnen. Van een avondje naar de bioscoop met een vriendin, tot een reis naar Durban, Zuid-Afrika.
Vanmiddag werden een paar van die wensen gehonoreerd.
De mevrouw die zo graag naar Zuid Afrika wilde, kreeg in plaats van de te dure reis, een mooi boek over dat land. Een Rijnreis werd een tochtje over het IJsselmeer en de beide dames gaan naar een film naar keuze.
Er was ook een man, die zo graag een keertje mee wilde helpen in de bediening, gezellig met hapjes lopen tijdens een feestelijke middag of avond. Deze wens gaat uitkomen, evenals de wens van een paar dames, die heel graag kersen wilden eten in de Betuwe.
Mooie wensen allemaal, maar de indrukwekkendste hartenwens kwam van meneer van den E. Deze man is vijfenzestig en gedeeltelijk verlamd door een hersenbloeding.
Zijn hartenwens was het om een keertje met de rolstoel naar het bos te gaan. Zijn vrouw is niet in staat om hem daar te duwen, doordat zijzelf door een ziekte invalide is geworden. Al een paar jaar is hij niet meer in het bos geweest, een plek waar hij voorheen dikwijls kwam.
Eindelijk gaat die wens in vervulling! Een lieve vrijwilliger heeft aangeboden om met de man een boswandeling te maken.
Meneer van de E. begon spontaan te huilen en ook ik kreeg een brok in de keel. De zaal applaudiseerde, want iedereen gunde hem dit zo.
Zoiets eenvoudigs: een boswandeling, maar zeker zoveel waard als een reis naar Durban of zelfs naar de maan.
Het was een heerlijke middag, waarbij er velen blij verrast werden.
En het maakt mij nog eens extra dankbaar, voor alles wat ik heb en kan en het motiveert me, om daar steeds meer van te delen.

Advertenties

26 gedachtes over “Een hartenwens

 1. Jeetje…zoiets simpels als een boswandeling. Ik moest meteen denken aan een reclamespotje van een aantal jaren geleden. Dat honden vaker naar buiten gaan dan veel invalide mensen. Dat dat zo’n waarheid blijkt te zijn. Goed om daar eens over na te denken…

 2. Wat een lief idee… mensen gewoon blij maken is toch het mooiste wat er is?
  En jij realiseert je weer des te meer hoe gelukkig je bent! Mooi!

 3. Wat een raak stukje over hartenwensen Hanneke. En wat een geweldige opsteker voor deze mensen. 🙂
  Hulde voor dit soort initiatieven en hulde voor de vrijwilligers/sters. 🙂

 4. Ontroerend stuk. Jullie zijn daar geweldig goed bezig. Fijn dat er plekken zijn waar op een liefdevolle manier met oudjes wordt omgegaan zodat ze zich niet (gesteund door veel publieke opinie) als kostenpost hoeven te zien.

 5. Wat mooi zeg! Dit zijn dus de echt belangrijke dingen van het leven he? Iets recht uiit je hart voor een ander doen. Hoop dat meneer van E. nog heel lang en gelukkig kan na genieten van zijn boswandeling.

 6. Ach, die meneer… zoiets simpels, zoveel geluk! En eigenlijk is het voor andere mensen een kleine moeite om zoiets te doen. Waarom doen we het dan toch gewoon niet? Je zet me aan het denken…

 7. Hoi Hanneke
  Dat is mooi dat zo’n wens uitkomt om een boswandeling te maken en ik wil best wel geloven dat jij in brok in de keel kreeg toen die man huilde.
  Ik doe zelf ook vrijwillegers werk bij ons in het dorp voor verstandelijkegehandocapte mensen
  je geeft liefde en je krijgt het dubbel ongemerkt terug mooie werk is dat
  Groetjes Rinus

 8. Nou, zit hier met een brok in mijn keel hoor … heerlijk dat zulke eenvoudige wensen op zo’n fijne en behulpzame manier vervuld kunnen worden. Je hoort wel eens andere verhalen over verzorgingstehuizen. Hier schiet mij ineens het liedje van Birdy te binnen: ‘People help the people”, erg mooi en toepasselijk nummer.

Zeg het maar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s