Fuego!

De plek voor de Albert Heijn wordt afwisselend bemand door de ‘Hallo’ mevrouw met de daklozenkrant en de man met de accordeon.
Te zien aan zijn donkere uiterlijk, komt de laatste vast uit een Oost-Europees land.
Hij houdt van zware, Slavische klanken en zo heel af en toe speelt hij iets wat me in Franse sferen brengt. Je kent het wel: de vrolijk klanken van het trekorgel, gecombineerd met een flesje wijn, een lekker kaasje, een warm zonnetje en vooral vrienden, heel veel vrienden. De Eiffeltoren op de achtergrond.
Maar het allerliefst speelt mijn supermarktmuzikant een Tango.
Ook deze keer vertolkt hij iets uit zijn lievelingsgenre. Maar het klinkt anders, er zit vandaag veel meer in. Fuego! Vuur!
Ik ben niet de enige die het opvalt, want er heeft zich al een aardig publiek verzameld. Dan komt er ineens beweging in de groep. Een oudere heer neemt zijn vrouw in de armen en maakt een dansje. Er volgen er meer en even later lijkt het plein voor de Albert Heijn wel een ballroom.
Ik kijk er naar en word blij van het tafereel. Dan tikt een jongeman me op de schouder en vraagt of ik een dansje wil wagen. Voordat ik kan weigeren – want ik kan helemaal niet de tango dansen- zwier ik met mijn tijdelijke partner in de rondte.
Dan word ik wakker.
De wekkerradio meldt dat de Argentijnse wijnen bij de grootgrutter in de aanbieding zijn.
Ik stap uit bed en onder de douche neurie ik een tangomelodie.

geschreven voor WOW-muziek

18 gedachtes over “Fuego!

 1. Nou zeg, wat een gezelligheid in jouw droom… En heerlijk toch dat je eens lekker de Tango hebt kunnen dansen ;-). Ik hoop dat de wijn niet uitverkocht was…

 2. Die wijn is uitverkocht dames, ik heb “Appie” gevraagd om alle filialen opdracht te geven om die wijn bij mij thuis te laten bezorgen. ja, ik heb een hele grote kelder!
  O ja, vanwege de omzet heeft “Appie”er voor gezorgd dat de muzikant vanaf nu elke avond in mijn huiskamer komt spelen.
  Nee Hanneke, ik droom echt niet,dussss

 3. Pingback: Dromen « geesjesgedachten

 4. Tango? Waar, enne heb je een lesje nodig? geen probleem dat kan… prachtige muziek, enne wat mooi geschreven zo beeldend, zie het zo voor me, ow nee dat is mijn appie hier vlakbij… eh je bedoeld vast die van jou… of, nou ja we dromen nog even door terwijl de muziek van de buurman er dwars overheen komt, oeps we staan weer opscherp (ja ja politie is alweer gebeld, en dat is geen grapje)…

 5. O, gelukkig was het een droom ………… werd al helemaal jaloers, bij mijn Appie zit ook zo’n man met een accordeon, maar die bakt er niets van …….. wat een drama!!! Ik ben altijd blij als ik langs loop en hij is net even van een pauze aan het genieten ……. 😦

 6. Ik geloof dat ik Frans maar eens ga vragen om een tango te spelen op zijn accordeon. 🙂
  Heel leuk verhaal Hanneke. Om blij van te worden. Behalve dan van die wekker. Ik haat wekkers! ;-(

Zeg het maar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s