Oh oh, oh, Denneboom

Sinterklaas was allang weer vertrokken naar weet ik waar naar toe, dus werd het zo langzamerhand tijd het huis in kerstsfeer te brengen.
Ruim een week geleden stond mijn hoofd daar helemaal niet naar, stond alles nog in het teken van pakjesavond. Eigenlijk wachtte ik nog stiekem op een stukje nazomer. Maar helaas, niets daarvan: het is echt kersttijd.
Dus werd de boom van zolder gehaald.
Een gigantische nepperd, die na achttien jaar nog steeds zijn naalden verliest en dus de uitstraling begint te krijgen van een echte Nordman op derde kerstdag. Maar we hangen hem zo bomvol, dat daar niets van te zien is.

Het gevaarte bestaat uit drie delen, die eenvoudig in elkaar te schuiven zijn, dat gaf maar weinig problemen. Ook voor de lampjes heb ik een ingenieus systeem: ik rol ze om een stuk karton( zie foto 1),dus die hingen zo in de boom.

STOP!
Tot zover hetzelfde scenario als voorgaande jaren. Want al deden ze het bij de test wel, toen de lampjes eenmaal in de boom hingen, gaven ze totaal geen licht.
Niets.
Totale duisternis.
Alle tweehonderd lampjes nagelopen, maar geen defect te vinden. Eruit met het snoer en warempel: ze deden het weer. We hingen ze terug in de boom en joepie, ze deden het, maar er was zeker tien procent kapot. Geen gezicht, vonden we. 

Ik nam een resoluut besluit en ging samen met Ka en Mojo naar de Blokker voor een nieuwe streng. Konden we gelijk nog wat leuks halen voor in de boom, Sinterklaas had me dit jaar immers overgeslagen met de gekke ballen.
Eenmaal thuis, testte ik de lampjes terwijl ze nog in de verpakking zaten en –geloof het of niet- kapot!
Het liefst had ik van die hele boom inclusief lampjes een kampvuur gemaakt, maar dat paste niet bij de kerstgedachte. Gelukkig wilden Ka en Mojo 
de lampjes wel ruilen en zo kwam het dat we twee uur later dan gepland, dan toch de mooiste boom van de hele wereld in de kamer hadden staan.

Advertenties

14 gedachtes over “Oh oh, oh, Denneboom

 1. Ik heb een kleinere boom, maar geloof het of niet, tegen het eind van de middag ging ik de lampjes in de boom doen, stekker in het stopcontact…….. niets.
  Ook ik wilde de boom weer opruimen, maar ben toch maar naar de winkels gegaan ………… het koste me nog moeite, na 3 winkels vond ik eindelijk nog een doosje met 50 lampjes .
  Morgen verder en eens kijken of deze het wel doen.

 2. Haha, wij hadden vorig jaar precies hetzelfde euvel. Toen de lampjes in de boom hingen gaven ze ineens de geest. Wij hadden meer geluk dan jij, want de nieuwe lichting deed het wel. Je had ook wel pech zeg. Maar wat heb je leuke verzieringen en/of ballen in je boom hangen! En wat een mooie gordijnen…
  Die tip van jou om de lampjes om een stuk karton te wikkelen, ga ik meteen overnemen. Zenkjoe!

 3. Wat een gedoe met die boom en die lichtjes. Hier geen boom. Want over een paar dagen zit M in Mexico en ik in Londen met zoon.

  Geen boom is wel eens lekker. Nog lekkerder: het geeikte patroon maar eens te doorbreken. Voelt heel verfrissend.

 4. Ik had dat vorig jaar ook, dus nieuwe gekocht meteen een snoer van 100 en nu zo’n klein boompje dat het geen gezicht was alleen maar draden te zien dus maar weer een klein snoertje gekocht, hoezo luxe problemen haha.

Zeg het maar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s