De bruiloft

En dan is die zomaar voorbij, de dag waar we al zo’n anderhalf jaar naar toe hebben geleefd en waar we voornamelijk de laatste paar weken intensief mee bezig zijn geweest: de trouwdag van Sandra en Benno (voor deze keer geen San en Baksteen).
De dag begon al vroeg, om half zes ging de wekker. Even later kwam een klaarwakkere Sandra de kamer ophuppelen:  ‘Ik ga vandaag trouwen!’
Hoogste tijd om er uit te gaan dus, sluimeren was er niet meer bij. Eerst ontbeten, daarna gedoucht en om half zeven verscheen de kapster. Die ging kordaat aan de slag met krultang en spelden, want anderhalf uur later zou de visagiste komen. Zowel kapster als schoonheidsspecialiste  zijn kennisjes van ons en dat maakte het heerlijk ontspannen.
Tegelijk met de schoonheidsspecialiste kwam de kapster voor Mojo en zo leek het hier wel een schoonheidssalon.
Kwart voor negen waren haar en make-up gedaan en kon eindelijk de jurk aan. Gelukkig zaten er weinig haken en ogen aan de jurk, zodat het aankleden zo gepiept was.
Wat een speciaal moment wanneer je dochter in een echte bruid verandert, wat zag ze er prachtig uit!
Inmiddels was Benno -in zijn auto voor één dag: een AUDI –TT- gearriveerd en stond zenuwachtig beneden te wachten terwijl er boven gezucht werd: ‘wanneer komt hij nou?’
De hoogste tijd dus om het stel te verenigen.
Wat daar boven gezegd is weet ik niet, wel dat ze elkaar heel erg mooi vonden en even later samen stralend de trap afkwamen. Ze werden verwelkomd door applaudisserende broers en zussen B. die voor deze gelegenheid al vroeg naar het ouderlijk huis gekomen waren.
Een paar minuten later stapte het bruidspaar in de Audi en reden ze weg om foto’s te gaan maken.
Om half elf werd het hele gezelschap verwacht bij restaurant de Goudreinet bij Terschuur, waar San en Benno allebei gewerkt hebben, daar kregen we een heerlijke lunch aangeboden.
Daarna was het tijd voor de huwelijksvoltrekking in Huis Kernhem, een romantische locatie in Ede. Daar werd het stel opgewacht door een erehaag van politiemensen, collega’s van Benno.
Na het gebruikelijke praatje van de ambtenaar, schoven de twee elkaar de ringen om en was het huwelijk een feit.
Buiten werd het kersverse echtpaar getrakteerd op rozenblaadjes en zeepbellen.
Daarna reden we naar De Klomp, waar we de rest van de dag door zouden breng op de Veenderhoeve.
Toen we ter plekke kwamen, bleek de bruidstaart nog niet gearriveerd, de bezorgster stond in een file. Door iemand werd begrepen: ‘die staat nog in de vriezer’, wat nog erger zou zijn, want dat zou betekenen dat we die dag geen stukje taart zouden krijgen, een file lost nu eenmaal eerder op dan een ijsklomp. Geen nood, de ceremoniemeesters besloten dat we dan maar eerst de foto’s zouden gaan maken.
Vlak daarna kwam de taart en iedereen was tevreden.
De middag vloog om, Benno’s moeder liet door middel van foto’s zijn levensloop zien en voor we het wisten was het al tijd voor het diner.
Ik had een groentesoepje vooraf en een heerlijke zalmfilet als hoofdgerecht. Van het dessertbuffet heb ik niets genomen, omdat ik al helemaal vol zat.
Om zeven uur begon de trouwdienst. Sandra en Benno hadden Lucas 1:78 als trouwtekst uitgekozen:
‘Dankzij de liefdevolle barmhartigheid van onze God zal het stralende licht uit de hemel over ons opgaan.’ Een prachtige tekst om mee te nemen in je huwelijk.
Na een heel mooie dienst vertrokken we weer naar de feestlocatie, waar het feest al snel losbrak.
Dankzij DJ Stap, onze huisdeejay, zat de stemming er al snel in en nog nooit heb ik Benno zo zien dansen als op die avond. Of wat dacht je van Worm, die een vriendin van Sandra als levende gitaar gebruikte. Iedereen had het geweldig naar de zin.
Wij hadden een spelshow bedacht: Ken je kanjer. Waarbij Benno en Sandra moesten laten zien hoe goed ze elkaar kenden, dit naar aanleiding van een aantal hilarische filmpjes die we hadden gemaakt. Het publiek deed goed mee en Sandra won uiteindelijk de hoofdprijs: een bon van ijssalon Bernardo’s. Ik denk dat ze die wel samen zullen besteden.
Ik had het de hele dag droog gehouden, maar bijna had Sandra me aan het huilen gekregen, doordat ze ons een reischeque voor een reisje naar Lissabon aanbood. Voor alles wat we voor haar gedaan hebben. Ik stond met de mond vol tanden, wat een lief en vooral royaal gebaar.
Veel te snel  kwam er een einde aan de lange dag. Door een regen van sterretjes en romeinse kaarsen, zochten Sandra en Benno hun Audi weer op en vertrokken naar hun hotel.
Nadat we de cadeaus bij elkaar hadden gezocht, reden we naar huis. Waar we tot vier uur een afterparty hadden met kinderen en vrienden.
En nu is het dus weer voorbij.
Het nagenieten nog lang niet.

Advertenties

21 gedachtes over “De bruiloft

 1. Dat over dat reisje naar Lissabon, over dat nagenieten en over dat huwelijk maar de rijke, en vooral blijvende, zegen mag vallen 😉

  Mooi verslag, knap hoor dat je het zo ‘kort’ hebt weten te houden en droog ook 😉

  -x-♥

 2. Wat heerlijk zo,n dag al die drukte (leuke foto’s trouwens ) en dan jullie verrassing lekker weg naar Lissabon heel leuk zoals ze jullie bedankt .
  Gr …ida

 3. Het nagenieten blijft, maar het wennen ook, als ik op papier moet zetten: ‘Naam: Sandra van Velzen?????????!!!!!!!!’ Mooi geschreven mama! XX

 4. Zo hey dat is een heel mooi verslag, en wat een prachtige foto’s, de ere haag viel me gelijk op (was eerst foto’s gaan kijken)… en wat mooi dat ze jullie een reisje hebben aangeboden… een dag om niet te vergeten, met vele hoogte punten… daar zal je nog vaak op terug kijken…

 5. Een , voor jou doen, kort verslag Hanneke. 😉
  Maar dat het een geweldige dag was is zonder meer duidelijk! 🙂
  En joepie, een reisje naar Lissabon in het verschiet.

 6. een mooi verslagje hoor, Hanneke!
  En het zal beslist ook een prachtig feest geweest zijn, zo te lezen…
  Een mooie attentie ook, dat reisje naar Lissabon

  Groetjes!

 7. Wat een heerlijke dag is dat geweest. Het bruidspaar ziet er zo ontzettend gelukkig uit! En dan krijg jij ook nog eens een reisje naar Lissabon aangeboden. Geweldig. Hoe heb je daarvan nou hoofdpijn van kunnen krijgen?:-)

 8. Zo te lezen was het een heerlijke dag en zo hoort het ook. Leuk die fotoreportage erbij !!
  p.s. het bedrag is overgemaakt, maar ik verwacht wel een gesigneerd exemplaar!! :-)))

 9. Ook een ander adres gevonden zie ik bij Aline. Van harte nog met de bruiloft wat een beeldend verslag, zag het voor me.. EN genieten van je leuke weekend toch……

 10. Moeder van de bruid: Van Harte Gefeliciteerd met het huwelijk van je dochter en het bruidspaar ook gefeliciteerd natuurlijk.
  Wat een prachtig bruidspaar was het, mooie jurk en het geluk straalt er van af.

  Mooi verslag, Hanneke, en een perfecte dag.

  Willie.

 11. Wat een leuk verslag, van een hele mooie dag. Ik denk dat het echtpaar hier nog heel lang met veel genoegen op terug zal kijken ………… Trouwens niet allen Sandra en Benno , maar jullie ook!

 12. Wat een heerlijke dag hebben jullie gehad! Prachtig weer ook nog en wat leuk dat ze jullie een reisje cadeau hebben gedaan. Nodig is het niet want uiteindelijk doe je alles voor je kids en hoef je er niks voor terug maar het is wel heel lief…
  Ben je nog aan het nagenieten?
  Ben geloof ik bij met lezen, heerlijk!

 13. Eindelijk had ik ff de tijd om naar deze prachtige foto,s te kijken. Ik heb ervan genoten Hanneke. Zo,n mooi (jong) bruidspaar met het hart op de goede plaats.
  Geniet van Lissabon meis!!!

Zeg het maar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s