Goed plannen is een kunst

  Corrie was al vroeg opgestaan.
Voor negen uur hing de laatste was al te wapperen aan de lijn. Voordat ze die avond naar Frankrijk zouden rijden, zou die gestreken in de kast liggen.
Tegen het middaguur was de benedenverdieping brandschoon en na een snelle lunch trok ze naar boven om daar de boel aan kant te maken. Ze hield ervan om het huis netjes achter te laten, zodat ze bij thuiskomst niet voor onverwachte verrassing zou staan, zoals een vliegen- of vlooienplaag.
Halverwege de middag, was het huis brandschoon en de caravan klaar voor vertrek. Kleren lagen in nette stapeltjes in de kastjes en het koelkastje was gevuld met proviand voor onderweg. Zodra Piet uit zijn werk zou komen was het een kwestie van instappen en wegrijden, eten deden ze onderweg.
Corrie was tevreden over zichzelf. Ze mocht dan bekend staan als warhoofd, maar het huiswerk plannen kon ze als de beste.
Eindelijk kwam Piet thuis van zijn werk.
Corrie wachtte hem al op.
  ‘Mooi op tijd, lieverd. We drinken eerst nog een kop koffie en dan gaan we maar.’ begroette Corrie haar echtgenoot.
  ‘Waarheen?’ reageerde die verbaasd.
Corrie moest lachen.
  ‘Naar Frankrijk natuurlijk, gekkie.’
  ‘Maar schatje, dat is pas de achtste. De volgende week, het is nu de eerste!’

Agenda 

geschreven voor ZOZ

Advertenties

12 gedachtes over “Goed plannen is een kunst

 1. ohhhhhhhhhhhhhhhh jeetjeeeeeeee dat zal je toch maar gebeuren zeg…… ;-)) maar inderdaad het huishouden plannen is een kunst an sich en daar heeft ze toch maar mooi een tien met een griffel voor verdiend ;-))

  Dank je wel voor deze (weer) prachtige bijdrage !

  Fijn weekend, liefs -x-

 2. Whaaaahhhh! die laatste dag voor je gaat, vreselijk!! Stress: opruimen, poetsen, boodschappen, koffers inpakken,de hond naar het pension, en piekeren, piekeren ben ik niets vergeten???? Heerlijk verhaal Hanneke!!

 3. Oh wat een kater zal ze daar aan over hebben gehouden…en het ergste is dat het toch die week erna wéér moet gebeuren…huishouden komt altijd terug!
  Hilarische ZoZ!

 4. Fantastisch, zulke dingen kunnen zo maar gebeuren. En hoe zo’n vrouw zich dan voelt. Juist dan is een begripvolle echtgenoot op zijn plaats. Hij slaat liefdevol de arm om haar middel en fluistert: hindert niet lieve schat, vanavond gaan we fijn naar de film. Ik tracteer.

  Heerlijk blogje van een vrouw die al lange tijd in grote vorm steekt. Hoe doe jij dat toch, dat pieken tijdens de tourweken?

Zeg het maar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s