Een vorstelijk weekendje weg

Oosterhout Op een sombere winterdag zei de koningin tegen de koning: ‘Man, het lijkt me een goed idee om een keer met alle prinsen en prinsessen een weekendje weg te gaan.’
De koning stemde met dit plan in en na een gedegen studie, regelde hij een twaalfpersoon paleisje in het zuiden van het land. De koning en de koningin hadden een flinke kinderschare en daarom was een ruim onderkomen geen overbodige luxe.
Na maanden van voorpret was het dan eindelijk zover. De koets werd ingespannen en het gezelschap, bestaande uit de koning en koningin, het puberprinsesje Mojo en een vriendinnetje (laten we haar Eline noemen) ging op weg.
Na een kleine anderhalf uur rijden, kwamen ze uiteindelijk aan in ‘De Katjeskelder’ te Oosterhout. Het was er somber en nat, maar dat gaf niet, want de koets van de kroonprins en zijn vrouw, waarin ook prins Worm en prinses An zaten, was inmiddels aangekomen en  de stemming zat er al goed in. Die werd nog beter toen prins Baksteen en de prinsessen San en Ka ook gearriveerd waren. Die waren wat verlaat, want prinses San was de door haar gebakken taart vergeten en moest halverwege weer terug. 
2011-03 katjeskelder Rond zes uur was het hele gezelschap compleet en kon er een maaltijd gehaald worden. Dat was heel wat anders dan wat er normaal gesproken in het paleis gemaakt werd, maar het smaakte er niet minder om.
Maar eerst werd het koninklijk paar nog verrast door hun nageslacht. Want de reden van het uitje, was eigenlijk het vijftig jarig bestaan van de beide ouders, dat later dat jaar gevierd zou worden. De jongste prinses hield een zeer korte speech en overhandigde een foto, waarop twee houten tuintronen stonden afgebeeld, die later die week bij het koninklijk paleis zouden worden bezorgd. De koning en koningin waren zichtbaar ontroerd door dit spontane gebaar. En er volgde nog meer: na maanden geduldig wachten, kregen ze de trouwfoto’s van prins Worm en prinses An. Netjes afgedrukt in een fotoboekje. En zo werd ook deze feestdag opnieuw beleefd.
2011-03 katjeskelder6 Het paleisje was van alle gemakken voorzien. Zo was er ook een sauna aanwezig. Het bleek een anderhalfpersoons-stoomhokje te zijn, maar de prinsen hadden besloten, dat ze er heel goed met zijn drieën in pasten. En terwijl de temperatuur opliep, zongen zij het hoogste lied.
Later werden er spelletjes gedaan, waarbij de koning en prins Baksteen, zo gemeen vals speelden, dat ze voor de rest van hun leven uitgesloten werden van het doen van spelletjes.
Die avond werd het redelijk laat.

2011-03 katjeskelder1 De volgende morgen werd de koningin gewekt door het zonnetje dat door het slaapkamerraam naar binnenscheen. Na een blik op haar mobiel, bleek het half tien te zijn: een mooie tijd om op te staan. Een uur later zat het hele stel aan het overheerlijke ontbijt, niet allemaal even wakker, want het bleek dat de mobiel van de koningin nog op zomertijd stond en dus een uur voorliep. Maar toen iedereen echt wakker was, bleek het toch wel lekker, want zo hadden ze een mooie lange dag.
De zon liet zich van haar beste kant zien en terwijl de prinsen Worm en Baksteen, zich2011-03 katjeskelder2  uitsloofden met een voetbal, genoten de prinsessen van het zonnetje en vergaapten ze zich aan de bruidsjurken in het door prinses San meegebrachte trouwmagazine.
Die avond toog de groep naar het restaurant om de maaltijd te nuttigen. Terwijl de koningin vanaf haar plaats aan het hoofd van de 2011-03 katjeskelder3 tafel haar kroost eens overzag, dacht ze dankbaar dat ze rijk gezegend waren. Al hadden de kinderen haar diverse grijze haren bezorgd, ze waren toch aardig opgedroogd. Ineens werd ze ruw uit haar overpeinzingen gewekt, doordat prins Worm ‘Lang zal ze leven’ begon te zingen. Binnen een paar seconden werd er unaniem besloten dat prinses San die dag haar zestiende verjaardag vierde en dit terwijl ze ruim een maand daarvoor toch echt eenentwintig geworden was. Ach ja, alles voor het plezier en ze werd toch maar mooi getrakteerd op een heuse vuurwerkshow bij haar dessert.
Uitgelaten trokken ze weer richting het tijdelijke paleisje. Het bleef die avond nog lang onrustig.
Heel lang…….en heel onrustig…..

De volgende dag begon het gezin net als die dag ervoor aan een uitgebreid ontbijt. Wel een uurtje later dit keer. Na een aarzelende start brak de zon uiteindelijk toch door de bewolking en genoten de hoogheden andermaal van het heerlijke weer. In de middag werd er gegolft, op een midgetgolfbaan wel te verstaan, want hoewel van adel, zijn ze heel gewoon gebleven.
Prinses An bleek de winnaar van een verder middelmatig optredende groep. Maar ze hadden plezier gehad en er was niemand gewond geraakt en dat is ook wel eens anders geweest.
Na de sportieve middag zat het weekendje er bijna op.
Er werd nog wat friet gehaald en daarna ging ieder tijdig zijns weegs, want de koninklijke honden moesten opgehaald worden.

2011-03 katjeskelder4 De volgende dag werden de tronen door de kroonprins bezorgd en dankzij het prachtige weer, konden ze direct in gebruik genomen worden.
Ze zaten heerlijk en terwijl de koningin bedacht dat ze eigenlijk de logeerspullen moest opruimen en een was moest draaien, sukkelde ze langzaam in slaap en droomde kort maar gelukkig over een vorstelijk weekendje weg.

 

Taart katjeskelder 
dé taart. 

 

 

 

Advertenties

30 gedachtes over “Een vorstelijk weekendje weg

 1. En het leuke is, de droom van Hare Majesteit was echt gebeurd! 😉
  Geweldig dat het zo’n geslaagd weekend was Hanneke. 🙂
  Wat voor taart had San dit keer gemaakt?

 2. LEUK!!!

  hanneke wat een heerlijk beeldend verslag van het plezier, de liefde en van de goedmoedige plagerijtjes in jullie gezin.
  Ik word er blij van, het is je zo erg door mij gegund meis!

  En nu ga ik de foto,s bekijken.

 3. De koningin ligt heerlijk met haar hoofd op een oranje gekleurd kussentje te dromen over de gordijnen in haar paleis.
  De prinsen en prinsessen hebben de grootste lol, hun keuze van de kleur van de kussentjes in de nieuwe troonzetels hebben ze uit voorzorg gekozen. Groen, zo groen als het snot van de koningin kan zijn, dan valt het niet zo op waar zij haar neus zoal mee schoonmaakt.

  Prachtige foto,s Hanneke, het plezier straalt er vanaf!

 4. Wat een prachtig weekend hebben jullie. Je bent inderdaad echt gezegend met zo’n mooi gezin. Ik vind de onderste foto van jullie allemaal samen echt supergaaf.

 5. Aha, gewoon even ondergedoken en incognito een heerlijk weekendje gevierd! Dus jullie worden dit jaar allebei 50!
  Wat een geweldig verhaal heb je er weer van gemaakt en wat een leuke foto’s! Wat hebben jullie toch een heerlijk gezin en de aanhang is ook niet verkeerd he…?
  Mooi cadeau, die heerlijke tronen! Dat jullie allemaal genoten hebben is duidelijk! Je zult nog wel even lekker na kunnen genieten.
  Liefs, Trees

 6. hey dancing queen, wat een mooi verslag, en wat hadden jullie super mooi weer, ziet er super gezellig uit op de foto`s, liefs

 7. O wat heerlijk dat jullie zo genoten hebben!
  Wat een rijkdom hè, zo met je gezin samen.
  Goed opslaan in je geheugen voor als je later als oud vrouwtje je leven overziet…

 8. hoi troel ,dit wordt nog lang nagenieten van dit weekend, geweldig hoor en wat een konings verhaal, het ziet er top uit zo met z n allen. wordt je al 50???
  mooie foto s
  liefs cnossie

 9. Majesteiten,
  Mag ik van de gelegenheid gebruik maken om u beiden van harte te feliciteren met uw verjaardagen (neigt beleefd het hoofd en sluit devoot de ogen). Ik heb genoten van uw zo persoonlijke verslag Majesteit Johanna, vanaf de sombere winterdag via het gemeen spelen van uw geliefde nazaten en gewaardeerde echtgenoot tot aan het in slaap sukkelen toe.

  Ik wens u allen nog vele gelukkige jaren en eindig met een welgemeend:

  Leve de koningin… hiep hiep hiep, hoera.

 10. Aan Plato kan ik niet tippen, maar mijn welgemeende felicitatie’s voor een vorstelijk paar.Wat een mooi koninginne en koningsweekend.Die tronen zitten trouwens als een vorst.

 11. Hoi Hanneke, ik dacht al dat je daar zou zitten toen je vertelde naar Oosterhout te gaan. Wat heb je toch een heerlijk gezin, de gezelligheid straalt er van af, jullie mogen trots zijn hoor! En die saunafoto die zou ik vergroten en inlijsten, helemaal geweldig!

 12. Dat is dus een top weekend geweest!!
  Geweldig lijkt me het om met je hele familie zo’n weekendje samen te gaan genieten! Jammer dat het weer over is, maar goed, jullie hebben geweldige foto’s om het in gedachten nog een keer over te doen.

Zeg het maar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s