Annies wereld

‘Verzinnertje.’ Het was het lievelingsspelletje van de kleine Annie, een manier om haar naargeestige wereldje te ontvluchten. Haar moeder was een alcoholiste en haar vader had het gezin vlak na Annies geboorte verlaten. Op haar kleine kamertje verzon Annie haar ‘andere leven’. Daarin was ze een prinses of de dochter van een indianenstamhoofd. Op school sprak ze honderduit over haar moeder, die fotomodel was.
De juf had haar wel eens apart genomen en gezegd, dat ze niet zoveel onwaarheden moest verkondigen omdat dan niemand haar meer wilde geloven. Maar Annie kon niet anders meer.
Eenmaal volwassen liet ze haar collega’s geloven dat ze getrouwd was met een knappe piloot en dat ze in een prachtig penthouse woonde met uitzicht over de rivier. Tegen anderen vertelde ze dat ze een goede baan had in het bankwezen. In werkelijkheid duurden haar relaties meestal niet langer dan zes weken en bewoonde ze een gammele zolderkamer, waarbij ze de badkamer en de keuken moest delen met andere bewoners van het pand. Haar job hield niets meer in dan het schoonhouden van diverse kantoren, waaronder een bankgebouw.
Nu zit Annie in een verzorgingstehuis.
Ze noemen haar de freule, omdat ze gezegd heeft van adellijke afkomst te zijn. De foto’s van haar kasteeltje en van haar man en kinderen staan op het dressoir. Dat ze ze ‘geleend’ heeft, zegt ze tegen niemand. Sterker nog: Annie, of Anna, zoals ze zich tegenwoordig noemt, weet niet beter dan dat ze Freule Anna is, de weduwe van een piloot.

Oude vrouw 
afbeelding:
http://www.jenny-geysen.be

Advertenties

16 gedachtes over “Annies wereld

 1. Fantasie blijft een vreemd gegeven, soms leidt het tot de prachtigste dingen en soms geeft het een heel eenzaam leven weer. Mooi geschreven meis!
  (wat een prachtige tekeningen heeft Jenny Geysen gemaakt, haar stadsgezichten vind ik erg mooi!)

 2. Zeg het maar als ik het fout heb, maar ik heb het idee, dat ik dit verhaal al eens eerder gelezen heb.
  Fantasie is een mooi iets, het wordt echter een probleem wanneer de grens tussen fantasie en werkelijkheid verdwijnt.

 3. Ach jee, wat een leven heeft iemand die zo fantaseert. Maar in haar geval heeft ze haar leven van jongs af aan al mooier gemaakt en dan kan iemand er misschien niet meer mee ophouden!
  Een prettig weekend gewenst!
  Groet, Trees

 4. Prima verhaal. Mooi van de ervaring teruggedacht naar hoe het geweest zou kunnen zijn. Denk ik. Er zijn vast van die mensen die zich zo in een fantasiewereld vastwikkelen.

Zeg het maar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s