I love België

Wat een heerlijke zuiderburen hebben we toch.
In plaats van besmuikt onder een steen weg te kruipen omdat ze het twijfelachtige record hebben van een land zonder regering, vieren ze massaal feest!
En we kijken er niet eens van op, want Belgen zijn levensgenieters. Houden van eten drinken en een goed feest op zijn tijd. En als daar geen reden toe is, verzin je die toch gewoon?
Helemaal mijn instelling.
En wat een rust! Geen oppositie die de regeringspartijen in de haren zit. Geen wetsvoorstellen waar – bij gebrek aan andere feestelijkheden-  fel tegen geprotesteerd wordt. Nee; een hele natie in afwachting van wat er gaat komen en de vooruitzichten op weer een volksfeest wanneer er eindelijk een nieuwe regering is.
Belgen: een volkje naar mijn hart.

Belgische vlag 

Advertenties

10 gedachtes over “I love België

 1. Het zal toch ooit wel goedkomen en inderdaad dan hebben ze lekker weer een feestje!
  En uiteraard met champagne, dat drinken ze werkelijk bij elke gelegenheid. Al is het een kinderverjaardag, ze beginnen met champagne…
  En ze hebben gelijk toch!

 2. Haha, en ze doen nog véééél meer.
  Of beter niet, zijn sexloos tot er een nieuwe regering is, en de mannen laten snorren en baarden groeien.
  Ben benieuwd of het allemaal helpt.

 3. Ik zag het op het nieuws Hanneke. Ze zullen wel gedacht hebben, beter feesten dan beesten. 😉
  Vernielingen aanrichten (en erger) kosten ook bakken vol geld. Toch?!

 4. Wij houden ervan om in Belgenland rond te varen.Het is er nog zo heerlijk gemoedelijk.Zo houden ze heel erg van vissen aan de waterkant en als er schepen voorbij komen doen ze nooit moeilijk.Hup hengel even omhoog en wensen ons een goede vaart, wij wensen hun altijd een goede vangst.Zowel in het Nederlands als in het Franstalige gebied.

 5. Hanneke, inmiddels hebben ze een nieuwe uitdaging: ervoor zorgen dat niemand dit record ooit nog verbetert. En dus gaan ze vrolijk op het ingeslagen pad verder. Ze discussiëren zich een ongeluk, vechten, zwijgen, grommelen, graven zich in, poneren standpunten, bouwen op, breken af en vervolgens komen ze tot de conclusie dat de ander niet wil.

  Ondertussen loopt de werkloosheid op, nemen de Chinezen de bedrijven over, zijn de autowegen een lappendeken van reparaties, is de leegstand onder de woningen groot en gaan alle mensen gewoon door onder het motto: geen regering, awel, dan heb je er ook geen last van.

Zeg het maar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s