Hola Barcelona! 3

Woensdag 28 oktober.

Als ik wakker word, weet ik dat het kwart over acht is, want ik hoor de olifant boven ons een douche nemen.
Ik draai me nog eens om en luister naar het verkeer dat zich een weg door de drukke straten van Barcelona baant. Wat een verschil met Rome, daar hoorde je de hele dag getoeter, hier zo af en toe.
Ik neem een douche en ga op het dakterras wat inlezen over het Park Guêl waar we deze ochtend heen zullen gaan.
Dit park werd ontworpen door Gaudi. Het moest een stadstuin worden op het landgoed van de rijke industrieel Eusebi Guêl. Op het landgoed moesten zestig gebouwen komen, maar daarvan werden er maar vijf verwezenlijkt. Zo lees ik in de stedengids, die deze dagen flink gebruikt wordt.
Als Gert en Mojo ook zover zijn, gaan we eerst maar eens ontbijten. Ook nu weer chaos, maar daarover later meer.
Na het ontbijt lopen we naar het metrostation Passeig de Gracia en nemen de groene lijn naar station Vallcarca.
Wanneer we daar uitstappen, blijkt dat we een flink eind omhoog moeten lopen. Gelukkig wordt er een heel stuk overlapt door een roltrap, maar onze beenspieren worden nog zwaar op de proef gesteld om de top te bereiken.
Eenmaal daar aangekomen is het allemaal wel de moeite waard geweest. Voor ons ligt een prachtig park en hebben we een indrukwekkend uitzicht over Barcelona. Jammer dat het bewolkt is, maar toch kunnen we duidelijk de Sagrada Familia onderscheiden.
We lopen naar het centrum van het park en besluiten dat het tijd is voor een cappuccino. Helaas doet de koffiemachine het niet en drinken we maar wat fris.
Vanaf ons terrasje hebben we uitzicht over de grote open ruimte, met aan de rand een golvende stenen bank die helemaal versierd is met mozaïek.
Op het plein wordt levendig illegale handel gedreven. De handelaren hebben hun waar uitgestald op lakens, waar aan de hoeken touwen zijn bevestigd. Wanneer op de ingangen van het plein de politie verschijnt, pakken de koopmannen hun handeltje snel bij elkaar, en maken ze zich zo snel mogelijk uit de voeten. Een enkeling wordt gepakt en moet zijn spullen inleveren, de anderen zoeken een plekje elders in het park.
Het plein wordt gedragen door een indrukwekkende zuilengang. Daartussen zou oorspronkelijk de marktplaats komen. Het plafond is ook hier gedecoreerd met mozaïek. Een kleuterklasje ligt plat op de rug het gewelf te bewonderen. Een gitarist probeert zijn cd’s te verkopen.
We lopen verder naar beneden en komen bij de andere ingang van het park. Hier staan de huisjes die Gaudi ontworpen heeft. Het doet een beetje denken aan het Hans en Grietje huisje in de Efteling.
Verder zien we de kleurige draak Python, volgens de Griekse sagen de bewaker van de onderaardse wateren. We lopen verder naar het roze huis. Het woonhuis van Gaudi. We bekijken het interieur. Gezien zijn uitbundige werk, leefde de architect eigenlijk heel eenvoudig.
We hebben genoeg mozaïek gezien en we verlaten het park.
Na een crèpe te hebben gegeten gaan we richting aquarium. Volgens de folder de grootste van west Europa. Als er zoiets geschreven wordt, moet je altijd een beetje voorzichtig zijn. Ook nu worden onze hoge verwachtingen teleurgesteld. Eerlijk is eerlijk: het aquarium in Burgers zoo in Arnhem is veel mooier.
’s Middags scheiden onze wegen zich. Gert gaat op zoek naar Camp Nou, het stadion van FC Barcelona en de dames gaan shoppen.
We vergapen ons aan de kleding- en schoenenwinkels.
In de grotere straten heb je om de drie vier zaken een H&M en een Zara. De laatste is hier ‘geboren’ dat mag, maar de kleinere exclusieve winkeltjes zijn natuurlijk veel leuker. Bijna had ik de laarzen van mijn dromen gekocht, ware het niet dat ze niet in mijn maat verkrijgbaar waren. Jammer. De leuke soevenirswinkel die we maandag hebben gezien, kunnen we helaas nergens meer terug vinden.
Het is al donker als we op een terrasje neerstorten en ons trakteren op een glas drinken. We zitten tegenover Gran Teatre del Liceu, dat in 1994 door brand verwoest werd, maar weer helemaal in oude glorie is hersteld.
We observeren de passerende toeristen en proberen het land van herkomst te raden. Niet zo moeilijk: Japanners zwaaien de hele tijd met hun fototoestellen, de Nederlanders zijn nogal luidruchtig en de Russen meestal dronken. De rest is Engels, die herken je aan hun vreemde kleding.
Wanneer we weer moed verzameld hebben slenteren we terug naar het hotel. We zijn nog maar net binnen of Gert komt terug van zijn uitstapje naar Camp Nou.
Later op de avond kuieren we nog eens over de Ramblas en genieten we van een heerlijke maaltijd op het terras voor ons hotel. We verbazen ons nog eens over de relatief lage prijzen van het eten. Die liggen bijna op de helft van wat we in Rome en Parijs moesten betalen.
We zoeken ons hotel weer op.

Advertenties

11 gedachtes over “Hola Barcelona! 3

 1. Ik heb je reisverslag gelezen en je mooie foto,s bewonderd.
  Vooral de foto,s van de kerk zijn mooi.
  Ook wij hebben ons verbaasd hoe de mensen die op Kreta wonen al gekleed in winterkleren liepen.
  Ondanks het vele, vele regen wat er viel was het 25 graden.
  Raar was het om zelf in hemdje en korte broek naast iemand in een winterjas op een terras te zitten.

 2. Ik heb je reisverslagen gelezen,en daarbij je foto’s bekeken ,leuk hoor en vooral ook de mooie bouwwerken (Kerk)enzo veel meer !
  Heerlijke temparatuur dat wel ,zal wel weer ff wennen zijn vergeleken met het hollandse weer !
  Fijn dat jullie zo hebben genoten .
  Fijne zondag
  liefs ida

 3. Hoi Hanneke, wat een geweldig verslag uit Barcelona! En jullie hadden ook lekker weer, heerlijk om zo in je zomerse hemd te kunnen zitten! Barcelona staat ook nog op mijn wensenlijstje, zeker na het zien van die mooie foto’s van jou!! En nu roept de plicht weer (na 5 weken thuiszitten met mijn schouder) het zal wel even wennen zijn!! Een fijne dag vandaag, groetjes Yvonne

Zeg het maar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s