Vive la France!!

Het is zondag 17 juli. Om half elf ’s ochtends vertrekken Gert, Mojo en ik voor een vakantie van een kleine drie weken naar de Atlantische kust van Frankrijk. We worden enthousiast uitgezwaaid door het thuisfront. Ik verdenk ze ervan een feestje te hebben georganiseerd. Ze doen maar, als het allemaal maar opgeruimd is wanneer ik weer thuiskom. Iedere week verblijft er een ander kind in de ouderlijke woning. Oppas genoeg, maar of het slim is?
Ik heb een bloedhekel aan reizen en daarom hakken we de duizend kilometer die we af moeten leggen in twee delen: 700 op zondag, bij Le Mans pakken we een hotelletje en de volgende dag hebben we dan nog maar 300 kilometer te gaan, eitje.
De reis gaat voorspoedig. We ‘nemen’ België en Parijs zonder oponthoud en om zes uur zijn we in Le Mans. Mojo oppert het idee om maar gewoon door te rijden zodat we ’s avonds nog op onze camping zijn. Geen gek idee, vinden we. Vriend Jos is met zijn kinderen, Denise, Stefan en vriend Bart al op de camping, dus die kan mooi de sleutel van onze gehuurde stacaravan regelen. Verder zal hij wat belangrijke levensmiddelen (denk aan: rosé en bier) in de koelkast zetten. We rijden door en om half tien bereiken we de camping in Saint-Hilaire-de-Riez, in de Vendee. Jos staat ons al op te wachten en wijst ons onze caravan als een echte campingbaas.
Nadat we ons geïnstalleerd hebben, nemen we een afzakkertje en dan kruip ik onder de wol, het is wel mooi geweest voor vandaag. Jos en Gert nemen nog even de laatste nieuwtjes door, het wordt vast nog laat.
De volgende morgen begint bewolkt, maar de temperatuur is goed. We gaan foerage inslaan. De Super-U ligt twee kilometer van de camping en dat is gelijk aan het aantal kilometers dat we in de file staan. Wel apart: duizend kilometer doorrijden en tijdens een ritje naar de supermarkt sta je vast!
Het winkelen in zo’n vreemde zaak kost nogal wat tijd. Wat is dit en waar ligt dat. Gelukkig zijn de mensen behulpzaam en zo vinden we onze boodschappen.
Wanneer we de supermarkt uitkomen, trekt de lucht open en laat de zon zich van zijn beste kant zien.
We gaan onze camping maar eens onderzoeken. We staan op een niet al te grote camping, waar de meeste plekken ingenomen worden door stacaravans. De camping ligt direct aan zee. Er is een zwembad met drie glijbanen en een binnenbad. Verder is er nog een tokootje waar je ’s ochtends brood kunt halen en ’s avonds snacks. De pizzabakker klaagt steen en been dat hij het zo druk heeft, al zie ik ‘m niet vaak werken. Verder is er nog een kleine bar, waar ze heerlijke cappucino schenken en een groot glas rosé.
Mijn Frans kan ik wel in de tas stoppen, want hier wordt Engels gesproken. Niet verwonderlijk, als je ziet dat tachtig procent van de gasten uit Engeland of Ierland komt. Verder nog een plukje Nederlanders een handje vol Fransen en een verdwaalde Duitser (die het overigens niet zo heel lang uithoudt). Geen Frans dus, jammer, maar eigenlijk wel zo gemakkelijk.
Voor het gemak halen we ’s avonds een pizzaatje en na het eten gaan we naar het strand, waar de golven al aardig hoog zijn. Mojo kan het niet laten en stapt met haar kleren aan in de zee.
‘Alleen de enkels maar….’ Natuurlijk is ze in no time nat en gaat ze toch maar haar bikini aandoen om zich daarna, samen met Denise, in de golven te storten. We genieten van de zee, het prachtige uitzicht en de ondergaande zon.
We nemen nog een drankje in de bar. We zijn blij met elkaars gezelschap en heffen het glas op de komende weken.
De eerste dag zit erop. Het leven is prachtig. Vive La France! Vive la vacances!

Advertenties

8 gedachtes over “Vive la France!!

 1. Zo te lezen is het vast een geslaagde vacantie geweest ,met een hele mooie omgeving .
  En wat gaat de tijd toch snel hé,zo zijn 3 weken weer voorbij en begint het gewone leven weer .
  Je hebt ons vast nog veel meer te vertellen ,maar dat lezen we wel in je volgende logjes .
  Fijne dag nog
  liefs ida

 2. Jemig, alweer terug…. hoe snel kan een vakantie gaan?/ Gezelligheid kent geen tijd zal ik maar zeggen. Zo te lezen stonden jullie op een goede camping, leuk hoor!
  En nu weer in het kikkerlandje waar we over het weer niet te klagen hebben.
  Prettig weekend!

 3. als je dit logje leest zou ik ontzettend jaloers worden, ware het niet dat ook wij het bijzonder naar onze zin hadden in onze vakantie.
  Maar morgen moet ik opnieuw aan de slag, adieu mooie tijd…

  Je hebt hier hele mooie foto’s geplaatst, Hanneke. Jullie stralen!!!
  Groetjes!

 4. Wat een leuk verslag Hanneke. In een mum van tijd zitten je lezers op die camping. Mooie foto’s. Maar nu snel door naar het volgende want je hebt goed je best gedaan.

Zeg het maar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s