Worm steekt pier

Vanaf zijn geboorte is zoon-twee, beter bekend als Worm, nadrukkelijk aanwezig. Hij stuitert in het rond en heeft altijd het hoogste woord. Als hij er is, lijkt het of je een heel voetbal elftal over de vloer hebt.
Stilzitten is ook echt niet zijn ding. Wanneer hij bij ons is en de koffie is op, springt hij overeind met de vraag: ‘Zullen we een balletje trappen of jeu de boulen of badmintonnen?’ Inmiddels staat hij dan al bovenop de trampoline, springend het antwoord af te wachten.
Ongedurig dus.
Daarom is het des te vreemder dat deze stuiteraar op zijn vrije dagen, uren langs de waterkant te vinden is om te vissen. Roerloos op een stoeltje zittend, kijkend of de dobber al beweegt en dat zonder een woord te zeggen.
Om een andere reden ook al een vreemde hobby voor hem, want hij is een grote dierenvriend. Zo heeft hij al eens op een rotonde het verkeer stil gelegd, omdat er een egeltje overstak en kom niet aan zijn grote vriend Zorro, de cavia. Maar vissen, daar heeft hij geen moeite mee.
Hij gebruikt levend aas voor het vissen, meestal wormen. Maar ja, die komen niet op afroep aan het haakje hangen, dus die moet hij vangen.
Dat doet hij door een riek in het grasveld te steken en dan tegen de stok te tikken: de pieren schieten als pijlen het gras uit.
Gister heeft hij van elf tot vier uur pieren gestoken.
Het resultaat van een dagje noeste arbeid: ongeveer honderdvijftig wormen in een saladebak, in mijn koelkast. Ik heb al een paar keer gecontroleerd of het deksel echt wel goed dicht zit, stel je voor: tientallen wormen in huis. Ik heb al aan eentje mijn handen vol!

Advertenties

9 gedachtes over “Worm steekt pier

  1. Hier ook twee visserkerels in huis… Maar dan met maden! Gatsie dat is smerig! Ik heb ze dus ook verboden om die in de koelkast in de keuken te leggen!
    Wel heb ik gemerkt dat er in de koelkast in de schuur af en toe van die groene bakjes met gaatjes in het deksel staan… Ik wil niet weten wat daar in zit!

Zeg het maar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s