Chez nous

Dat was nog eens een lekkere verrassing: dochter-drie en vriend wilden vandaag wel voor ons koken.
Gisteren hadden ze al inkopen gedaan en de geheime ingrediënten werden stiekem in de koelkast verborgen. Ons werd nadrukkelijk verteld niet in die kast te kijken.
Tijdens het koken was de keuken verboden gebied.
Prima, mij zie je niet.
De hondjes trokken zich van dit verbod niets aan. Je moet ook wel stevig op je hondenpootjes staan om zulke lekkere geuren te weerstaan. Ze volgden de handelingen dan ook op de voet, totdat ze de keuken uitgezet werden.
Om vier uur begon het koksduo met de voorbereidingen en om zes uur werden we aan tafel genodigd.
Het menu: gemarineerde lamskoteletjes met aardappeltjes, broccoli en een heerlijke champignonsaus.
Als toetje een aardbeienpuddinkje en een vruchten smoothie.
Het smaakte verrukkelijk en ik heb al voorgesteld dat ze van nu af aan iedere zondag koken.
Baksteen en San, bedankt!

Advertenties

8 gedachtes over “Chez nous

  1. wat bijzonder lief en attent…klinkt heerlijk als ik vlees zou eten. laat het een terugkomend fenomeen zijn….super toch.,.er werd toch wel een rosé-tje bij geserveerd;-)

  2. Wat een heerlijke verrassing, dat de kids voor je zijn gaan koken. Het menu doet het water in mijn mond lopen, en op de foto’s ziet het er al heerlijk uit. Een prima voorstel, waarvan ik voor je hoop dat ze die aannemen en je je elke zondag kan laten verrassen, met een heerlijk etentje 🙂

  3. Mmm heeeeerlijk!
    Wij hebben ooit eens ingevoerd dat alle gezinsleden (5) om de beurt op zondag voor het eten zorgen. Dat betekent zelf menu kiezen, zelf boodschappen doen en zelf koken. De kinderen mochten wel alle hulp in roepen die ze nodig hadden van Jan en mij. Marieke moest eerst op een krukje staat om in de pan te kunnen roeren. Het resultaat is dat ze al jong zich vrij goed redden met koken en dat het voor mij vaak een verrasing was wat we ’s zondags zouden eten. Er was ook een keer bijna geen eten. Arjon bedacht pas op zondagmorgen dat hij (weer eens!!) vergeten was boodschappen te halen. Ik had het er zaterdags op aan laten komen en hem niet getipt: denk je aan de boodschappen. Hij moest toen iets maken uit de voorraadkast en de vriezer. Het speet hem nog het meeste dat hij toen niet kon maken wat hij zélf zo graag lust.

Zeg het maar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s