Zinloos geweld

En weer is onze kip het slachtoffer geworden van zinloos geweld.
Eergisteravond vond mijn man de kip dood (naar hij dacht) in het hok.
Hij pakte hem op en zag dat ze toch nog leefde. Een gat in de kop en een snee in de nek.
Zachtjes heeft hij de kip in het nachthok neergelegd en een half uurtje later liep ze weer wat rond. Gisterochtend gingen we op ziekenbezoek en zagen we tot onze stomme verbazing dat ze al luid voor het deurtje stond te kakelen. Mevrouw wilde er al uit. Nu vonden we dat niet zo’n goed idee, want in deze conditie is ze een willoze prooi.
Jammer, want ze was weer helemaal de oude. Ze was weer brutaal als de beul en als vanouds aan de leg. Ik ben bang dat we weer een paar weken zonder eitjes zitten.
We hebben geen idee over de identiteit van de dader. We vermoeden een kraai of ekster, maar het kan evengoed een kat of sperwer zijn.
Gistermiddag waren we in de veronderstelling dat we de dader zouden opsporen.
Kelly, onze niet al te intelligente, maar wel lieve Cairn-terriër, leek een spoor te hebben gevonden van de aanvaller. Op de plek waar we kippenveren hadden gevonden begon ze intensief te snuffelen. Ze had een spoor te pakken en vervolgde haar weg, met de neus aan de grond, over het gazon. Ik groeide van trots: onze Kelly bleek eindelijk een speurhond. Die trots kwam aan een voortijdig einde toen Kelly, na een korte wandeling over het grasveld, onder de trampoline haar achterwerk liet zakken, de staart omhoog gooide en een drol van formaat produceerde. Einde speurwerk. De dader blijft dus onbekend.
We hopen dat Chicky weer snel de oude is, maar we beraden ons er even over of ze nog wel vrij moet rondlopen. Lastig, want iedere keer een moordaanslag overleven is geen pretje, maar levenslange eenzame opsluiting is ook niets.
We zullen wel zien.

Advertenties

11 gedachtes over “Zinloos geweld

 1. ik blijf het vreemd vinden…wij hebben kleine kippetjes, katten en wij voeden bijna elk jaar een ekster op die het jaar daarna in ons kippenhok de eieren komt jatten…je ziet de ekster, die wie ekkie noemen;-) wegvliegen met een ei. nog nooit hebben ze de kippen iets aangedaan, ook de kraaien en kouwen zitten naast de kippen.
  een marter klinkt me ook wel bekend in de oren maar eigenlijk zou die de kip gelijk moeten doden…speeksel van een kat is bij een muis en rat dodelijk, dus ook al leeft het arme diertje nog dan overlijden ze alsnog aan het speeksel.
  en alleen ’s nachts opsluiten, is dat geen optie..idd levenslange opsluiting is ook geen pretje..als je weet waar het dier de tuin in komt kun je daar misschien iets doen, een bundel haren van je hond ophangen…katten blijven dan mss weg…ik blijf mee denken…arm kippetje….

 2. die kip moet toch wel van de keiharde soort zijn, met wat die al beleefd heeft de laatste tijd…
  Dat wordt vast niks in de pan… 😉

  Groetjes, Hanneke
  …en alvast een fijn weekend!

 3. tjonge….ze zeggen wel dat een kat negen levens heeft? maar volgens mij jou kippen ook!
  het arme beessie zeg;( maar z,n overlevingsdrang is blijkbaar errug groot dus das mooi he;)
  succes met kippie en liefs van mij…;)

 4. Nou zeg, die kip lijkt wel een kat, heeft een heleboel levens! Hopelijk is ze snel weer de oude. Pas maar goed op haar, volgens mij hoort ze er helemaal bij!

 5. Hoi,

  Ik kom hier voor het eerst, via Vlinder.
  Wat triest dat jullie kippen telkens door ‘iets’ worden aangevallen!
  Op het asiel waar ik werkte hielden we ook een toom kippen, met de ilustere namen: Kerrie, Saté, Tandori, Paniki, Ajam en Rocky.
  Ze vielen helaas één voor één ten prooi aan onze asielhonden….
  De enige die telkens wist te ontsnappen, was onze haan Rocky. Die sprong dan in de nabijgelegen sloot en zwom zo hard als ie kon weg!! Toen hebben we hem omgedoopt in Pieter (van den Hoogenband)
  Groetjes,

  Cindy

Zeg het maar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s