I had a dream

Ik droom niet vaak, tenminste: ik kan me de meeste dromen niet herinneren.
Maar vannacht had ik wel een heel vreemde droom. Komt ie:

Ik ben met mijn man en twee dochters op vakantie in Turkije (nooit geweest, ook geen plannen daarvoor). Het is een bewolkte dag, maar we besluiten toch maar naar het strand te gaan.
We gaan met de auto. Wanneer we twintig minuten onderweg zijn, beginnen de meiden achter in de auto te kibbelen. Ik laat ze maar, het gaat wel weer over. Maar mijn man heeft er schoon genoeg van en wordt boos op mij, omdat ik er niets van zeg, bovendien heb ik ze ook nog niet ingesmeerd. Ik zie dat ik een flesje water en zonnebrand in mijn hand heb. Ik zeg dat ik ze nu toch niet in kan smeren, omdat ik er niet bij kan. Maar manlief blijft mopperen. Ineens ben ik het zat en zodra we bij een stoplicht staan, stap ik uit de auto. Zo dat zal ‘m leren, hij zal zo wel terug komen. Maar dat gebeurt niet en dan kom ik tot de ontdekking dat het een eenrichtingverkeerweg is en in de verste verte is er geen andere weg te bekennen. Oeps.
Naast de weg staan allemaal huizen. Eén plek is onbebouwd. Daar staan wat klapstoeltjes en een enkele tafel, een soort terrasje. Op het terras heb je een wijds uitzicht over een dal. Ik neem plaats en kijk om me heen. Ik zie een oude vrouw, tandeloos bekkie, schort voor, de dikke benen wijd; een type die je wel meer ziet in de Mediterrane streken. Verder zit er nog een Japanner hij draagt een dikke bril, ochtendjas en geblokte pantoffels (?).
Dan komt er een blonde vrouw aanlopen en vraagt me in het Nederlands wat ik hier doe. Ik vertel haar mijn verhaal. Ik zeg haar dat ik geen telefoon bij me heb en ook het mobiele nummer van mijn man niet weet. Zij biedt me aan haar telefoon te gebruiken en loopt haar huis binnen, dat -hoe wonderlijk- op de plaats staat waar eerder de afgrond begon. Ze komt naar buiten met een mini laptop. Ik kan gewoon mijn vraag mailen naar ons huisnummer en mijn dochter (die eerder nog achter in de auto ruzie maakte met haar zusje) spreekt een antwoord in. De verbinding is waardeloos en ik hoor alleen iets van oe-a-oe-a. Niet te begrijpen dus.
Ik ga weer naar mijn stoeltje en zie tot mijn verbijstering dat de Japanner mijn flesje water leeg heeft gedronken, de stiekemerd. Al die tijd heb ik mijn gele flesje zonnebrand stevig in de handen. De oude vrouw ratelt iets tegen me, maar ik zeg in mijn beste Frans: ‘Je ne comprende pas Italiano,’ die mevrouw geen Frans en Italiaans, dus onze conversatie loopt op niets uit.
Dan hoor ik een oorverdovend geluid: een vliegtuig scheert rakelings over ons heen. Het lijkt een reuze sportschoen met blauwe bindingen, die je ook wel aan skeelers ziet. Oei, dat gaat niet goed, denk ik en verwacht ieder moment een flinke knal. Maar dan zie ik dat er aan de andere kant van de weg ook een dal licht. Het vliegtuig gaat rakelings over een stel dat op een brommer staat te wachten voor rood licht. Rood/wit gestreept trainingsjasje aan, de haren wapperend onder de witte helm door de druk van het vliegtuig.
Het toestel landt op een draaiplateau, staat dan ook ineens stil en draait nog driemaal rond op het plateau. Oef, dat ging net goed denk ik, maar anderen om me heen zeggen dat het foute boel is, ze zien al doden liggen. Ik zie niets, maar ja, ik snap inmiddels helemaal niets meer van de hele situatie waarin ik verzeild ben.
Ik kijk nog eens naar het gele flesje zonnebrand, dat ik nog steeds in mijn rechterhand klem en word langzaam wakker.

Nou wat vind je er van. Voer voor psychologen of niet? Het meest benieuwd ben ik naar waarom dat flesje zonnebrandmiddel zo belangrijk voor me is.Wie helpt me uit de droom?

Advertenties

18 gedachtes over “I had a dream

 1. Er staat een afspraak voor u gepland op donderdag 9 juni 2009 om 10.40uur.
  Graag zie ik u dit tijdstip in mijn kliniek.

  Dr. McDreamy

 2. Ja, je hebt het wel heel druk gehad in je droom, maar gelukkig dromen zijn bedrog en bij wakker worden is alles weer over. Maar je hebt er wel een mooi verhaal mee.
  Op naar een volgende dromeloze nacht.

 3. waarom dat flesje zonnebrand??? je bent het slechte weer zat en wil nu echt wel eens een flinke periode van zon, luieren en genieten tegemoet gaan;-)))))..
  nou ik deel die periode met je…droom verder , ik ga met je mee in je dromen.

 4. Tja…wat een verhaal zeg!
  Je kunt er een heleboel over zeggen, maar veel hangt ook af van je persoonlijke situatie.

  Er zijn diverse droomboeken maar ook droomsites (met droomuitleg), altijd leuk om te bekijken.

  Die zonnebrand, als ik een gokje zou mogen doen: je zocht/zoekt bescherming voor jezelf en vooral voor je kinderen.

  Soms zijn er ook allerlei aktualiteiten in een droom verweven, daar moest ik aan denken bij dat vliegtuig en die lijken.

  Maar goed, ik ben geen dromenkenner maar vind het wel leuk om te weten wat een droom zou kunnen betekenen.

  OT tuurlijk vind ik het leuk dat je mij bij je favorieten zet, doe ik ook.

  gr eva

 5. Ik zit nu al drie kwartier te staren naar het scherm met dit ongelooflijke verhaal, en meer kan ik er niet van maken. Lig je misschien nog onder je winterdekbed te zweten?

 6. Hoi Hanneke
  Heb jij vroeger iets gehad met je broer/zus / vriendin die je dingen afpakte zoals speelgoed.
  Het kan zijn die Japanner die dat flesje leeg dronk toen jij even weg was.
  En daarom denk ik van dat flesje zonnebrand dat je dat stevig beet hebt, dit is van mij en niemand komt eraan afblijven
  Het zijn ook zijn dat je vroeger iets heb meegemaakt hebt als kind
  Als ik het zo lees denk ik dat het wel iets is uit het verleden.
  ik zou geen andere verklaring weten dan alleen dit.
  Meer kan ik er niet uithalen
  Groetjes Rinus

 7. ik moet binnenkort een verslag schrijven voor school over gespleten persoonlijkheden en waanbeelden etc. mag ik jou als casus gebruiken?

 8. Opmerkelijke droom. Ik denk dat Worm met jullie medewerking wel een voldoende haalt voor zijn verslag. Ik waag me niet aan een uitleg. Het gaat ver boven mijn pet. En het is vandaag de dag ook niet supernoodzakelijk je in te smeren met delial. Voortaan geen grote bellen wijn meer drinken voor het slapen gaan?

 9. Meid, hoe krijg je het bij elkaar gedroomd! Je komt ook op de vreemdste plaatsen he zo ’s nachts. Wat het nou betekent dat je dat flesje zonnebrand maar vasthoudt? Ik denk dat je gewoon niet moet vergeten je in te smeren als je in de zon gaat zitten…
  Nee gekheid, geen idee, maar wel een hele leuke, aparte droom!

 10. Hé Hanneke, het doet me aan een filmpje denken,die ik je stuurde, maar dan anders.Ik was niet die vermomde Jappanner hoor, ik zou alleen maar zwaaien!!
  En de zonnebrand hebben we toch nodig op vakantie..

Zeg het maar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s