Verlicht (WOW)

Stilletjes sloop hij door het bos. Hij zou ze krijgen.
De pestkoppen.
Iedere keer moesten ze hem hebben. Vorige week hadden ze zijn schoolboeken afgepakt en zijn tas in de vlaggenmast gehangen.
Bij zijn laatste spreekbeurt was hij weer niet uit zijn woorden gekomen en dat was een reden geweest om hem dagenlang te treiteren.
Maar nu waren ze echt te ver gegaan. Ze hadden zijn soldaatjes door elkaar gegooid. Weken was hij met de opstelling bezig geweest. Hij had de slag bij Pittsburg precies nagemaakt.  Ze hadden hem uitgelachen: ‘Kijk die George, die speelt nog met soldaatjes!’ en daarna alles vernield.
Nu ging hij wraak nemen.
Hij wist waar ze zaten.
Iedere zaterdagavond kwamen ze bij elkaar in hun booswichtenhol.
Het was al donker.
Een kleine maansikkel verlichtte het bos.
Het was verder dan hij had gedacht en even was hij bang dat hij verdwaald was.  Maar daar zag hij het. De oude vervallen hut, waar ze hun hoofdkwartier hadden en hun kwaadaardige plannen beraamden.
Langzaam kroop hij dichterbij. Hij schoof heel zachtjes de grendel voor de deur, gelukkig had hij deze eergisteren gesmeerd zodat hij gemakkelijk zou schuiven en geen lawaai zou maken.
Toen pakte hij de munitie uit zijn tas: de speciaal voor deze gelegenheid gemaakte stinkbom.
Hij duwde de bom door een kier naar binnen.
Binnen enkele seconden had hij het beoogde resultaat: een enorme stank steeg op en de booswichten konden niet naar buiten. Ze schreeuwden en bonsden op de deur.
Snel maakte hij zich uit de voeten. Dit zou ze leren.
Hij voelde zich anders, verlicht, machtig ook. Hij was niet langer meer het slachtoffer: vanaf nu kon iedereen die George W. Bush aanviel, rekenen op een bommenregen.

Advertenties

15 gedachtes over “Verlicht (WOW)

  1. Ow…..whahahahaha…..geweldig….hoe kom je er op Hanneke. Dit is wel heel goed geschreven. Ach, die arme George. En straks kent niemand hem meer. Wat dan?

  2. Hoi Hanneke
    Wat kan jij mooie verhalen schrijven,en als dit zo is kan ik me begrijpen dat al die wereld leiders van machtige landen zo gemeen zijn,
    Ik wens jij een prettige zondag verder
    Groetjes Rinus

Zeg het maar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s