Outdoor-gourmet

Kerst ligt al weer een aantal dagen achter ons en is ondanks diverse griepaanvallen gezellig verlopen. Na een bezoek aan de kerk op kerstmorgen, druppelden de kinderen een voor een binnen. We genoten van koffie met een stuk kwarktaart, gemaakt door onze jongste koekenbakker. s Middags hebben we party & co gedaan. De broers zaten bij elkaar in een team en gingen alleen voor het verboden woord, d.w.z. je moet een woord omschrijven waarbij je bepaalde andere woorden niet mag zeggen. Ze bleken hierin kampioen te zijn, hadden aan een paar woorden genoeg, maar hebben gelukkig niet gewonnen. Eigenlijk weet ik nu nog niet wie er wel gewonnen hebben.
Manlief en ik zaten ook bij elkaar, maar dat liep niet altijd even soepel.
Bij mijn poging om het woord kwispelen uit te beelden, kwam hij niet verder dan nijlpaard als antwoord, nou ja….. Gelukkig hadden de anderen wel door wat ik bedoelde, maar ik ga na de feestdagen toch maar weer wat aan de lijn doen.
Aan het begin van de avond gingen we gourmetten. Omdat ik er zo’n hekel aan heb dat die lucht soms wel dagen blijft hangen, besloten we dat buiten te doen.
Niet iedereen was zo avontuurlijk.
‘Weet je wel hoe koud dat is?’ werd dan ook keer op keer herhaald.
Mietjes.
Maar we hadden zeil rond de veranda gehangen en doordat de terraskachel zijn werk goed deed, was het behaaglijk warm onder het afdak.
Helaas werd zoon 1 in de loop van de avond ziek en heeft de rest van eerste kerstdag op de bank liggen slapen.
Na het gourmetten hebben we The Muppets Christmas Carols gekeken. Voor de zesde keer inmiddels, maar het blijft een toppertje. Met als bijbehorende traditie: bij iedere kerstgeest pakken we een chocolaatje.
Daarna nog Ice age II en toen was eerste kerstdag afgelopen.
Tweede kerstdag verliep lekker rustig.
Eerst lekker uitgeslapen een beetje gerommeld en ’s middags kwamen mijn zus en zwager op bezoek. Gezellig bijgekletst en lekker gegeten.

’s Nachts sloeg helaas ook bij mij het griepvirus toe.

Advertenties

9 gedachtes over “Outdoor-gourmet

 1. niet eens zo’n gek idee, om die gourmet buiten te doen
  Ik deed hier enkele leuke ideetjes op voor een volgend feest, tnx!

  Ik hoop dat je snel herstelt van dat virus, Hanneke, want oudejaar komt er snel aan hoor…

  Liefs,

  Billy

 2. Dat ziet er heel gezellig uit allemaal, Hanneke.
  Fijn dat je genoten hebt. Nu maar snel dat griepvirus de laan uit sturen en op naar de jaarwisseling.
  Beterschap he!!

 3. Goh ondanks buiten kerst vieren en toch niet het virus verslagen,ziet er allemaal wel heel gezellig uit.Bij ons was het virus krap voor kerst op de terugweg,daarom hebben we het simpel gehouden net als vroeger toen ik nog wel eens met de kerst moest werken en alles al weken van te voren in de vrieser op de kerst lag te wachten.Januari saai?,ja als je gaat lijnen wel,dat is dan een soort afkicken.
  Nou veel naar buiten maar want koude zorgt dat je meer energie nodig hebt en zo verbruik je overtollig gewicht,hier is het nog wachten op buitenijs om op te schaatsen.
  fijne jaarwisseling.

 4. beterschap gewensthoor.Leuke fotocollage heb je gemaakt.Ja spelletjes doen is altijd leuk.Wij deden hinds ook een soort gebarenspel.zulk soort spelletjes vind ik altijd erg leuk.lekker lachen heerlijk!

 5. Ook aan deze kant spelletjes gedaan. Ik hou van Holland is een echte aanrader, tenminste als je eens echt wilt lachen. Beterschap toegewenst voor het laatste restje griep.

 6. Een goed idee om buiten te gourmetten, die lucht blijft echt wel een week in je huis hangen. Het ziet er gezellig uit allemaal, jammer dat je zoon ziek werd. En hopenlijk ben je zelf ook snel weer opgeknapt voor het volgende feest, oud en nieuw.

 7. Hoi Hanneke, allereerst een heel goed 2009 gewenst. Het is inmiddels 2 januari! En dat je nog maar heel veel hele leuke blogs mag maken! Er genieten een heleboel mensen van!
  Gourmetten buiten in de winter is idd wel heel erg koud en vooral de afgelopen Kerst.
  Wij hebben gefondued maar voor het eerst in 6 jaar binnen…in dit huis nog nooit en ons vorige huis ook niet…het was lekker en warm!
  Liefs, Teresa

Zeg het maar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s